Κύκλος Ερευνητικών Σεμιναρίων Αρχείου Καβάφη 2020-2021

Κύκλος Ερευνητικών Σεμιναρίων Αρχείου Καβάφη 2020-2021

Με αφορμή την ψηφιοποίηση του Αρχείου Καβάφη από το Ίδρυμα Ωνάση, το έργο του Κ. Π. Καβάφη μπαίνει στο επίκεντρο της συζήτησης για τέταρτη χρονιά στον Κύκλο Ερευνητικών Σεμιναρίων Αρχείου Καβάφη. Η ανάρτηση της ψηφιακής αναπαραγωγής των τεκμηρίων του αρχείου Καβάφη, συνοδευόμενη από την πλήρη αρχειονομική και φιλολογική τεκμηρίωσή τους, σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης επεξεργασίας του αρχείου και δίνει την ευκαιρία σε νέους ερευνητές, μελετητές, ακαδημαϊκούς, αρχειακούς και πολιτιστικούς φορείς, σε ερευνητικά ιδρύματα αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο να μελετήσει και να αναλύσει τα πολύτιμα τεκμήρια, να επιχειρήσει την ανάπτυξη νέων επιστημονικών προσεγγίσεων και να δοκιμάσει την ανανέωση της ερευνητικής μεθοδολογίας.

Ο κύκλος των ερευνητικών σεμιναρίων 2020-2021, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της εποχής πραγματοποιείται με τη μορφή webinar και εστιάζει στις νέες δυνατότητες και τις νέες προκλήσεις που συνοδεύουν αυτή την σημαντική τομή, αναδεικνύοντας τους τρόπους και τα οφέλη της ενεργοποίησης των λογοτεχνικών αρχείων, αλλά και των αρχείων γενικότερα, στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήταν προγραμματισμένο για τη σεζόν 2019-20 και αναβλήθηκε στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων της πολιτείας για τη δημόσια ΥΓΕΙΑ κατά του Covid-19.

* Ημερομηνίες: 6, 13, 20, 27 Μαΐου & 3 Ιουνίου 2021 | 19:00-20:30
* Περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες για κάθε σεμινάριο μπορείτε να βρείτε εδώ.
* Η εκδήλωση απευθύνεται σε φοιτητές, φιλολόγους κι επαγγελματίες από τους χώρους των αρχείων, των βιβλιοθηκών και των μουσείων. 
* Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η προκράτηση θέσης εδώ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.