Ξεκινούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο!

Ξεκινούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο!

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος ο Ελληνικός Κόσμος ανοίγει τις πόρτες του με ένα ανανεωμένο πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά από 3 έως 12 ετών με πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάζονται και υλοποιούνται από το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με διασκεδαστικό τρόπο. Πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο για παιδιά 3-5 ετών και κάθε Κυριακή για παιδιά 5-12 ετών σε όλους τους άρτια εξοπλισμένους χώρους του Ελληνικού Κόσμου από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Μάιο. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου.

Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα
για παιδιά προσχολικής ηλικίας (3 έως 5 ετών με τους γονείς τους)

5/10/2019 - Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά
Tα παιδιά θα κάνουν τον... Γύρο του Κόσμου και θα δουν πώς ζουν άλλα παιδιά από τη μία άκρη της γης έως την άλλη. Θα ανακαλύψουν πώς είναι η ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα και στους πάγους και άλλα μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι!

12/10/2019 - Το λιοντάρι και ο ποντικός
Ο δυνατός και ο αδύναμος, ο μεγάλος και ο μικρός. Δύο ήρωες τόσο διαφορετικοί συναντιούνται σε έναν μύθο του Αισώπου και θα δείξουν στα παιδιά πόσο χρειάζεται ο ένας τον άλλον! Έτσι μικροί και μεγάλοι, θα ανακαλύψουν τη δύναμή τους μέσα από παιχνίδια έκφρασης και ρόλων.

19/10/2019 - Ο αέρας ...ο παιχνιδιάρης
Είναι το στοιχείο της φύσης που μας ακολουθεί παντού! Τον αισθανόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να τον δούμε.  Παιχνίδια, πειράματα και απλές κατασκευές θα οδηγήσουν τα παιδιά σε μερικές από τις πιο απίθανες κρυψώνες του!

26/10/2019 και 30/11/2019 - Φεγγαράκι μου λαμπρό… θα’ ρθω τώρα να σε βρω, να σε δω από κοντά, να μου μάθεις μυστικά!
Ένα μαγικό ταξίδι στη σελήνη για μικρούς και μεγάλους αστροναύτες. Μια περιπέτεια ανάμεσα σε κρατήρες, φεγγαρόσκονη, κομήτες και πεφταστέρια. Ένα μικρό βήμα για το παιδί, ένα μεγάλο για την παιδικότητα!

2/11/2019 - Παίζοντας με τις αισθήσεις
Τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στο νου αν δεν περάσει πρώτα από τις αισθήσεις! Μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και αγγίγματα. Τα παιδιά τις αναγνωρίζουν και τις ανακαλύπτουν μία μία και τις πέντε!

9/11/2019 - Από μήλο.. σε μήλο, ξεχωριστές ιστορίες αλλά και μυστικά!
Στη μηλιά τη φορτωμένη, μία κάμπια ανεβασμένη έχει φτιάξει το σπίτι της κι έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί! Η Εύα παραπλανημένη και η Χιονάτη κοιμισμένη…Τα παιδιά θα παίξουν παιχνίδια βγαλμένα από τις ιστορίες και τα μυστικά της κάμπιας... Και αφού τελειώσουν όλα αυτά, θα φάνε και το μήλο που είναι λιχουδιά!

16/11/2019 - Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης
Καλοκαίρι, τραγούδι, χορός και ξεγνοισιά... ή μήπως δεν είναι έτσι! Στο δάσος της ΙΜΕοχώρας, τα Τζιτζίκια έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης, ένας φοβερός μαέστρος και τενόρος, έχασε τη χορωδία του και ψάχνει να βρει καινούριους φίλους για να τον βοηθήσουν να ξαναφέρει το χορό και το τραγούδι.

23/11/2019 - Μια μέρα με τον Χουμ και την Νταν
Δύο άνθρωποι από κάποια μακρινή εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και υποδέχονται τα παιδιά γύρω από τη φωτιά τους. Ακολουθώντας ίχνη, θα αποκαλύψουν μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά όπως η πέτρα και ο πηλός θα βοηθήσουν τα παιδιά να ανακαλύψουν την καθημερινότητά τους.

Γενικές Πληροφορίες:
Ώρα έναρξης: 11:30
Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: €8/παιδί, €4/ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, Τ. 212 254 0000

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά Νηπιαγωγείο και μαθητές Δημοτικού

6/10/2019 - Οι δεινόσαυροι στην επιφάνεια | Ανασκαφή
Εκατομμύρια χρόνια πριν, τα πλάσματα αυτά κυριαρχούσαν στον πλανήτη μας. Μπορεί να μην βρεθήκαμε ποτέ μαζί, μπορεί να μην υπήρχαν στην Ελλάδα, μας άφησαν όμως τα ίχνη τους σε διάφορα μέρη του κόσμου. Τα παιδιά αναζητούν αυτά τα ίχνη στην ανασκαφή, για να τους «ξαναζωντανέψουν»!
* Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού 

13/10/2019 - Με σκουπάκι και μυστρί συμπληρώνουμε το παζλ της ιστορίας | Ανασκαφή
Γρήγορα στο σκάμμα όλοι κι ας μοιραστούν οι ρόλοι! Στην ανασκαφή αυτή κάποιοι είναι οι αρχαιολόγοι, άλλοι οι εργάτες, οι συντηρητές και οι φωτογράφοι. Κοινό χαρακτηριστικό όλων: η ομαδικότητα και η χαρά της ανακάλυψης.
* Ηλικία: Γ’ Δημοτικού έως ΣΤ’ Δημοτικού

20/10/2019 - Αλλόκοτα, τρομακτικά, μοναδικά... είναι τέρατα και είναι μυθικά!
Μπορείτε να φανταστείτε ένα πλάσμα με κεφάλι λιονταριού, σώμα κατσίκας και ουρά δράκου; Κι όμως υπήρχε! Πού αλλού; Στην ελληνική μυθολογία! Τα παιδιά θα ανακαλύψουν αυτό το μυθικό τέρας και άλλα πολλά, που βάζουν τους ήρωες μας σε περιπέτειες.
* Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού

27/10/2019 - Εκπαιδευτική ξενάγηση στους χώρους των εκθέσεων
* Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού

3/11/2019 - Παρέα με τον Αίσωπο
Ένας παραμυθάς διαφορετικός από τους άλλους. Με τις ιστορίες του θα ταξιδέψει τα παιδιά,θα τα διασκεδάσει και θα τα διδάξει. Ζώα, έντομα και φύση ζωντανεύουν με τους μύθους του Αισώπου.
* Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού 

10/11/2019 - Φουρτούνες στον Όλυμπο
Συναγερμός σήμανε στον Όλυμπο! Ο Ποσειδώνας και η Αθηνά έστησαν καβγά, πιο πέρα στέκονται η Ήρα με την Αφροδίτη… Να’ σου και ο Απόλλωνας με τον Ερμή που μπαίνουν στη μέση! Μα, πού είναι ο Δίας να επαναφέρει την τάξη; Τα παιδιά θα βοηθήσουν τους θεούς να λύσουν τις διαφορές τους...
* Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού 

17/11/2019 - Φώτα, κλακέτα, πάμε!
Στη σιωπή μπορούμε να ακούσουμε τα πιο δυνατά συναισθήματα! Ο βουβός κινηματογράφος ξεδιπλώνει τα μυστικά του και προσφέρει στα παιδιά χαρά, γέλιο, γνώση και παιχνίδι!
* Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού 

24/11/2019 - Ψάχνοντας το μυστήριο της ζωής | Δωμάτιο Μυστηρίου   
Με την ανακάλυψη της χωροχρονομηχανής του, ο Δρ. Λάμπης Ανακαλυπτάκης ταξιδεύει σε πολιτισμούς του παρελθόντος και του παρόντος, για να μάθει τα μυστικά τους. Τα παιδιά θα βοηθήσουν στην αποκρυπτογράφηση για να λυθεί το Μυστήριο της ζωής!
* Ηλικία: Γ’ Δημοτικού έως ΣΤ’ Δημοτικού

Γενικές πληροφορίες
Ώρα έναρξης: 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη).
Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: €8,5
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση Τ. 212 254 0000

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.