Κορυφαίοι σκηνοθέτες-σπουδαίες αμερικανικές ταινίες : Alfred Hitchcock

Κορυφαίοι σκηνοθέτες-σπουδαίες αμερικανικές ταινίες : Alfred Hitchcock

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει την 2η εκδήλωση της σειράς «Κορυφαίοι σκηνοθέτες-σπουδαίες ταινίες» αφιερωμένη στον Alfred Hitchcock.
Βρετανός στην καταγωγή, αλλά με ταινίες «αμερικάνικες, αφού γνώρισε τεράστια καριέρα όταν μετακόμισε μόνιμα στις ΗΠΑ από το 1940, ο Hitcchcock άφησε εποχή με τις ταινίες μυστηρίου και τα θρίλερ αγωνίας του και δικαίως απέκτησε τον τίτλο «ο μετρ του σασπένς».
Στην εκδήλωση θα προβληθούν σκηνές από ταινίες του Hitchcock και πάνω σ' αυτές θα γίνει συζήτηση για τον σκηνοθέτη και το έργο του με το κοινό.
Θα μιλήσουν ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ο Γιάννης Ζουμπουλάκης, κριτικός κινηματογράφου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Μάκης Προβατάς.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.