«Κωμωδία» | Παρουσίαση ποιητικής συλλογής

«Κωμωδία» | Παρουσίαση ποιητικής συλλογής

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Άγρα παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή των Γιάννη Στίγκα και Νικόλα Ευαντινού Κωμωδία. Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 στις 19:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).

Οι ποιητές, με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του βιβλίου τους από τις Εκδόσεις Άγρα (2021), συζητούν με τους  συγγραφείς Νίκο Χρυσό και Θωμά Τσαλαπάτη και με τον φιλόλογο και μουσικό Γιάννη Μανιάτη.

Σημειώνει ο εκδότης: 99 και ένα ποιήματα. Ένα μεταμφιεσμένο λεξικό, ένα καλειδοσκόπιο για παιδιά που μεγάλωσαν ή τα αραδιασμένα εξαρτήματα μιας Χρονομηχανής; Ένα είναι σίγουρο. Εδώ προβάλλεται μια χειρονομία που κυριολεκτεί: Δηλώνει την ωμότητα της αγάπης. Έτσι εξηγείται και η δαντική μηχανική του βιβλίου. Πώς δηλαδή μαθαίνει κανείς να βαδίζει κατακόρυφα. Προς τα κάτω και προς τα πάνω. H Κωμωδία καλεί τον αναγνώστη να αναμετρηθεί μαζί της με την ευχή να συμφιλιωθεί με τον εαυτό της. Γιατί αν σε κάτι πιστεύει το εν λόγω βιβλίο είναι στη δύναμη του καθρέφτη. Οι συγγραφείς Γιάννης Στίγκας και Νικόλας Ευαντινός, με συν-θέσεις και αντιθέσεις, με καλοτροχισμένη ειρωνεία, με ψυχραιμία και χιούμορ, κυρίως, με μια βαθιά έγνοια για την ανθρώπινη μοίρα, αναλαμβάνουν να οδηγήσουν τους αναγνώστες ως τον Παράδεισο. Ίσως και λίγο μακρύτερα.

Για όσους δεν μπορούν να παραβρεθούν,  η εκδήλωση μεταδίδεται και με live streaming από την σελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Για το βιβλίο μιλούν οι:

Νίκος Χρυσός, Συγγραφέας
Θωμάς Τσαλαπάτης, Συγγραφέας
Γιάννης Μανιάτης, Φιλόλογος/Μουσικός
και οι συγγραφείς Γιάννης Στίγκας και Νικόλας Ευαντινός

Το Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης είναι COVID FREE (είσοδος μόνο επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης)

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.