Κολωνάκι: Παρελθόν, παρόν και μέλλον

Κολωνάκι: Παρελθόν, παρόν και μέλλον

Το Κολωνάκι του τότε και του σήμερα, βρίσκεται στο κέντρο εκδήλωσης- συζήτησης που παρουσιάζει η Κίνηση Πολιτών Κολωνακίου με την υποστήριξη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και του Hellenic American College (HAEC). Σκοπός της συζήτησης στην οποία προσκαλούνται φορείς, κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής, είναι η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση όσων κατοικούν και αναπτύσσουν τις δραστηριότητές τους στην περιοχή. Μέσα από μια  σύντομη ιστορική αναδρομή́ και μια «σκυταλοδρομία» αναμνήσεων και σύγχρονων βιωμάτων στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένες προσωπικότητες της πνευματικής, καλλιτεχνικής και κοινωνικής ζωής του Κολωνακίου, τα μέλη της Κίνησης Πολιτών Κολωνακίου επιχειρούν να αποτυπώσουν αισιόδοξα τα θέματα που αφορούν τόσο στην βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων όσο και στους προβληματισμούς για το μέλλον της γειτονιάς. Το Κολωνάκι είναι μια συνοικία που μπορεί να συνδυάσει πολλές και διαφορετικές πτυχές της παλιάς και της σύγχρονης φυσιογνωμίας της Αθήνας. Είναι μια γειτονιά με παλιά αστικά τζάκια, αλλά και σύγχρονα εμπορικά καταστήματα και νυχτερινά κέντρα, μουσεία, γκαλερί και χώρους πολιτισμού.

Με νεοκλασικά και art deco κτήρια και μεσοπολεμικές πολυκατοικίες, όπου έζησαν σημαντικές προσωπικότητες όπως η Μελίνα Μερκούρη, ο Δημήτρης Χορν, ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Οδυσσέας Ελύτης.

Η εκδήλωση σηματοδοτεί την αρχή σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων της Κίνησης Πολιτών Κολωνακίου. Η επόμενη προγραμματισμένη δράση είναι ένας πολιτιστικός περίπατος στο Κολωνάκι με θέμα «Το Κολωνάκι του τότε και του σήμερα. Ιστορία και Αρχιτεκτονική» και «ξεναγό» τον Νίκο Βατόπουλο. Ο περίπατος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, στις 11:00 και θα ξεκινήσει από την Ελληνοαμερικανική Ένωση (διάρκεια περίπου 2 ώρες). Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και γι’αυτό είναι απαραίτητη η τηλεφωνική προκράτηση στο 210 3680052. 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.