ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ «Με όπλο την αλήθεια και την πένα»

ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ «Με όπλο την αλήθεια και την πένα»

Οι Κοινοί Θνητοί επιστρέφουν στην Τεχνόπολη ακριβώς ένα χρόνο μετά την ιστορική τους εμφάνιση στον ίδιο χώρο, έχοντας αυτή τη φορά ως μοναδικό τους όπλο ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΝΑ ΤΟΥΣ!!!

Μία συναυλία που θα αποτελέσει έμπνευση και θα ενώσει τις φωνές μας!

Special Guests:
Frank Panx / Raibo / Το Σφάλμα / Δ.Μυστακίδης / Ευγενία Μπουλούζου / Urban Puls

Το αγαπημένο 6μελές συγκρότημα από το Αλιβέρι της Εύβοιας χρησιμοποιεί την μουσική του ως μέσο αφύπνισης, αλλά και έμπνευσης για έναν καλύτερο κόσμο, αναδεικνύοντας με τρόπο μοναδικό και πάντα αιχμηρό, τα αδιέξοδα ενός εκμεταλλευτικού συστήματος που διαρκώς εθελοτυφλεί, αδικεί και συγκαλύπτει…

Η τέχνη τους είναι η φωνή τους και η πένα τους η δύναμη που τους ωθεί να συνεχίζουν, εκφράζοντας την αλήθεια τους και πυροδοτώντας κάθε αντίσταση απέναντι στα σκοτάδια της ψυχής. Η μουσική τους και δεν έχει όρια και ταμπέλες, αφού δεν αφομοιώνονται σε συγκεκριμένο μουσικό είδος, για αυτόν τον λόγο δίκαια θεωρούνται ως ένα από τα πιο καινοτόμα συγκροτήματα της εγχώριας σκηνής.

Τους αρέσει να μπλέκουν ρυθμούς και μουσικά όργανα και να μιξάρουν μεταξύ τους, ένα συνονθύλευμα  ηχοχρωμάτων, που σε ταξιδεύει από την ελληνική παραδοσιακή μουσική και το ροκ, μέχρι το χιπ-χοπ. Οι στίχοι τους έχουν χαρακτηριστεί ως «βαθιά αιχμηροί και πολιτικοί» και εκφράζουν την υγιή πλευρά της ανθρώπινης υπόστασης, δίνοντας τροφή για σκέψη και δημιουργώντας, έναν κοινωνικό προβληματισμό, καθώς καυτηριάζουν συχνά πραγματικές καταστάσεις και γεγονότα, κάτι που θεωρούν αναγκαίο.

Το συγκρότημα έχει ιστορικό ακτιβισμού λαμβάνοντας μέρος σε συναυλίες ενίσχυσης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ατόμων πληγμένων από καταστροφές καθώς και σε συμπαράσταση κινητοποιήσεων. Απευθύνονται σε άτομα με τα οποία μοιράζονται τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, αλλά κυρίως τα ίδια όνειρα για το μέλλον και δεν πιστεύουν πως η τέχνη θα αλλάξει τον κόσμο, αλλά πως με σύμμαχο την τέχνη, η αλλαγή του κόσμου αποκτά ρυθμό.

Οι Κοινοί Θνητοί έχουν πολλά να πουν και το βράδυ της 10ης Ιουλίου το κέντρο της Αθήνας θα βιώσει τον καταιγισμό της μουσική τους και την ανελέητη ορμή τους, σε μια συναυλία πλημμυρισμένη από αλήθεια και φως.

ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ (Full Band)

·       Μητσοφου: Ραπ

·       Αντώνης Μεϊμάρης: Μπάσο

·       Τάσος Μεϊμάρης: Λαούτο, Τρομπέτα, Φωνή

·       Παναγιώτης Μπαρόλας: Κιθάρα, Φωνή

·       Κωνσταντίνος Μαργαρίτης: Πλήκτρα

·       Στέλιος Γκίνης: Τύμπανα

·       Ηχοληψία: Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.