Κλωστή απ΄το φεγγάρι, βελόνι απ΄τον ήλιο| Αφήγηση παραμυθιών για μεγάλα παιδιά και ενήλικες

Κλωστή απ΄το φεγγάρι, βελόνι απ΄τον ήλιο| Αφήγηση παραμυθιών για μεγάλα παιδιά και ενήλικες

Ένας μανδύας που πετάει, ο ήλιος και το φεγγάρι, ένας κυνηγός που επιστρέφει από τον κάτω κόσμο, μία γυναίκα με χέρια από φως, ένας ψαράς που ανακαλύπτει τη λύτρωση μέσα στη θάλασσα, μας ταξιδεύουν στον ουρανό, σε ένα βασίλειο μαγεμένο, σε ένα ξέφωτο, σε μία άγρια χαράδρα, στον βυθό...

Τη Μεγάλη Δευτέρα, 22 Απριλίου, o Χώρος καλλιτεχνικής συλλογικότητας Κέντρο Απόκεντρο φιλοξενεί την αφηγήτρια Καλλιόπη Λιαδή και τον μουσικό Φώτη Μυλωνά σε μία ατμοσφαιρική παράσταση αφήγησης με τίτλο "Κλωστή απ΄το φεγγάρι, βελόνι απ΄τον ήλιο".

Τα παραμύθια προέρχονται από την Ελλάδα, τον Καύκασο, τις Φιλιππίνες και την Αφρική. Οι ήρωές τους, μέσα από τις περιπέτειες τους, βαδίζουν προς ένα μονοπάτι πνευματικού αναστοχασμού και αποκάλυψης, και όλοι είμαστε καλεσμένοι να τους ακολουθήσουμε και να ταξιδέψουμε μαζί τους.

Ο μουσικός Φώτης Μυλωνάς συνοδεύει την αφήγηση με φλάουτο, νέυ και κιθάρα και δημιουργεί μελωδικά τοπία και γέφυρες, καθώς τα παραμύθια συνομιλούν με τη μουσική. Τα παραμύθια πλαισιώνονται από τραγούδια που τραγουδάει η Καλλιόπη Λιαδή.

* Η αφήγηση απευθύνεται σε μεγάλα παιδιά και ενήλικες.
* Διάρκεια: 75'
* Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας η κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη.
Για πληροφορίες: 213 043 6551
Για κρατήσεις: info@kentroapokentro.gr

* Λίγα λόγια για τους συντελεστές:

Καλλιόπη Λιαδή
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και κατάγεται από τη Χίο. Σπούδασε ζωγραφική στο Brooklyn College (CUNY) στη Νέα Υόρκη (1990-1995). Έχει κάνει πολλές διαφορετικές διαδρομές στο χώρο της δημιουργικής έκφρασης. Όσες ολοκληρώθηκαν είχαν αίσιο τέλος, ενώ κάποιες εξελίσσονται ακόμα. Σημαντικοί σταθμοί αποτέλεσαν η εγκατάστασή της στη Χίο και η δημιουργία της πολιτιστικής δράσης «Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη» (2006 – 2014). Τα τελευταία χρόνια μπήκε στον κόσμο της αφηγηματικής τέχνης που τώρα εξερευνά, επιδιώκοντας να δημιουργεί εικόνες με τον προφορικό λόγο. Παράλληλα με τις ατομικές της αφηγήσεις, είναι μέλος της ομάδας αφήγησης «Χείλια λένε Παραμύθια». Συνεργάστηκε με την πολιτιστική ιστοσελίδα «Απλωταριά» και συντονίζει εικαστικά εργαστήρια για παιδιά. Της αρέσει να ακούει παραμύθια, το μπλε του σούρουπου, η ποίηση και η σιωπή. Πιστεύει στη συνεργασία, στην καλή διάθεση και στο φως.

Φώτης Μυλωνάς
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στη Χίο. Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική μελετώντας κιθάρα, πιάνο και ηλεκτρικό μπάσο. Σπούδασε μεταξύ άλλων φλάουτο με τον Σταμάτη Πρωτόπαπα, ανώτερα θεωρητικά με τον Κώστα Κλάββα και ιστορία και μορφολογία της μουσικής με τον Αμάραντο Αμαραντίδη. Από το 1987, ασχολήθηκε με συνθετητές, χρησιμοποιώντας έως και σήμερα ηλεκτρονικούς υπολογιστές ως εργαλεία σύνθεσης μουσικής και ηχητικών εφέ. Παράλληλα μελέτησε παραδοσιακά μουσικά όργανα. Το 1991, ξεκίνησε να γράφει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο και αργότερα για χορό κλπ. Εκτός από την ιδιότητα του συνθέτη και ενορχηστρωτή, έχει στο ενεργητικό του, ως μουσικός, συμμετοχές τόσο σε ηχογραφήσεις (μουσικές για θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση, δισκογραφία κλπ) όσο και σε θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες με σχήματα αυτοσχεδιαζόμενης, world jazz, ελληνικής παραδοσιακής και έντεχνης, αλλά και κλασικής μουσικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.