KIVOTOS CHANNEL | Μια απρόσμενη ζωή στον τηλεοπτικό αέρα

KIVOTOS CHANNEL | Μια απρόσμενη ζωή στον τηλεοπτικό αέρα

Kivotos Channel! Ένας ασφαλής χώρος για ευάλωτα σώματα, θηλυκότητες, εξομολόγηση και ριζοσπαστική φαντασία για την επόμενη μέρα. Πώς μπορούμε να ανακτήσουμε την κοινωνική συμπερίληψη υιοθετώντας αστείες και απρόσμενες στρατηγικές επιβίωσης σε έναν νέο, αδιανόητο κόσμο; Ένα διαφορετικό «τηλεοπτικό» κανάλι στις οθόνες μας.

Στις 10 Ιουνίου η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση εκπέμπει από το YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση με ένα τηλεοπτικό κανάλι που δεν μοιάζει με κανένα άλλο σε live YouTube πρεμιέρα. Το Kivotos Channel είναι μια αναδυόμενη απομίμηση τηλεοπτικού καναλιού, που προβάλλει τις ανθρώπινες περιπέτειες σε ένα μέλλον μετά από καταστροφή, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρότζεκτ Moving Borders, που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενός πρότυπου πρότζεκτ διεθνούς συνεργασίας, που υλοποιείται με την ανάθεση επτά ευρωπαϊκών πολιτιστικών οργανισμών, σε σύλληψη και καλλιτεχνική διεύθυνση του βρετανικού συνόλου Quarantine.

Για την ελληνική συμμετοχή, η Στέγη ανέθεσε σε δύο νέους Έλληνες καλλιτέχνες να φανταστούν, σύμφωνα με το βασικό ερώτημα του Moving Borders, τι θα διέσωζαν σε μια κιβωτό, από έναν κόσμο πολωμένο, ξενοφοβικό, ομοφοβικό, τρανσφοβικό, μισογυνικό, κατάφωρα εθνοκεντρικό. Τι γίνεται άραγε μετά το κίνημα του #MeToo και πώς μετουσιώνεται η ευαλωτότητα σε πολιτική δράση; Πώς, εντέλει, οι προσωπικές ιστορίες μετουσιώνονται σε πολιτικά αιτήματα και ποιες/-α/-ους αφορούν αυτές οι διεκδικήσεις; Με ποιους λυτρωτικούς τηλεοπτικούς όρους –και όχι μόνο– απαντάμε σε όλα αυτά τα ερωτήματα;

To έργο που προέκυψε είναι ένα «τηλεοπτικό» κανάλι σε σύλληψη, σκηνοθεσία και δραματουργία του Ηλία Αδάμ και καλλιτεχνική επιμέλεια της Εύας Γιαννακοπούλου. Είναι η πρώτη μέρα σε μια εποχή μετά από πανδημία, όταν μια κοινότητα πλασμάτων μπαίνει στα παρασκήνια ενός τηλεοπτικού καναλιού. Αν και επέζησαν από μια καταστροφή, δεν αισθάνονται ανασφαλή. Μάλιστα, μοιάζουν έτοιμα και αποφασισμένα για δράση, ακτινοβολώντας τον θηλυκό τους εαυτό. Ο κόσμος στον οποίο έχουν μόλις προσγειωθεί είναι διαφορετικός, covid-free, γεμάτος χρυσαφένια πούπουλα και κοσμική σκόνη. Το Kivotos Channel επιχειρεί έναν αναστοχασμό των κοινοτικών όρων συνεύρεσης στους μελλοντικούς μας δέκτες.

Άγριες παλαίστριες, καυτά κορίτσια, queer πλάσματα, cyborgs, πανελίστριες ενεργοποιούν τις υβριδικές τους ταυτότητες δημιουργώντας μια απρόσμενη ζωή στον τηλεοπτικό αέρα. Το Kivotos Channel –που αποτελείται από αυτοτελή επεισόδια καθημερινού παραλογισμού– παρουσιάζει: τις προσωπικές Εξομολογήσεις της Σάουνας· το υπερθέαμα του Καμπ Γυναικείας Πάλης· ένα τηλεπαιχνίδι κουίζ με τίτλο Τηλεκιβωτός· μια εκπομπή για Εναλλακτική Γονεϊκότητα· Δελτία Ειδήσεων του νέου κόσμου· και άλλα υπερπληθωρικά επεισόδια αγάπης και δόξας. Στοργή και μίσος, ζητήματα πατρικής φιγούρας και εκδίκησης, παθιασμένα φιλιά, μυστήριο και καυτές εικόνες συνιστούν την πρώτη ύλη μιας γλυκόπικρης, ατελείωτης και θεραπευτικά εξομολογητικής διάθεσης στις εκπομπές του Kivotos Channel.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.