ΚΙΝΟ ΑΤΗΕΝS | Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου

ΚΙΝΟ ΑΤΗΕΝS | Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου

Tο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας ΚΙΝΟ ΑΤΗΕΝS ανακοινώνει τη φετινή εναρκτήρια ταινία του. Πρόκειται για την ταινία EUROPA, η προβολή της οποίας θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρουσία της σκηνοθέτιδας Sudabeh Mortezai, την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, όπου θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Δείτε όλο το Πρόγραμμα του φετινού KINO ATHENS εδώ

Το φετινό ΚΙΝΟ ATHENS θα πραγματοποιηθεί για 2η χρονιά από 1 έως 10 Μαρτίου 2024 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Τεχνόπολη και το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, ενώ στους χώρους εκδηλώσεων προστίθεται και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Η διοργάνωση υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, του Athens Film Office και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Το 2ο ΚΙΝΟ ATHENS θα περιλαμβάνει ταινίες κάθε είδους, από όλο τον κόσμο, από το ανεξάρτητο σινεμά, με διαγωνιστικά τμήματα μικρού και μεγάλου μήκους, εργαστήρια, masterclasses, DJ sets και άλλες παράλληλες δράσεις.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2024  στην ιστοσελίδα του KINO Athens www.kinoathens.org

EUROPA

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: SUDABEH MORTEZAI
ΧΩΡΑ: ΑΥΣΤΡΙΑ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
ΕΤΟΣ: 2023
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 98’
ΓΛΩΣΣΕΣ: ΑΛΒΑΝΙΚΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ
ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ

-----

Σύνοψη Ταινίας​

Beate is an ambitious executive working at EUROPA, a mysterious corporation
looking to expand into the Balkans region. Seemingly promoting philanthropy and
investment in underdeveloped areas, Europa actually needs to buy off lands from
locals in a remote valley in Albania using Beate as the main negotiator for this
ambiguous mission. But things don't go as planned when she is challenged by
Jetnor, a stubborn and spiritual farmer who refuses to leave the land of his
ancestors.

--------------

Στην καρδιά της Αθήνας, όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, το μικρό μας Φεστιβάλ γίνεται ένας σύγχρονος χώρος διαλόγου, ανταλλαγής και γιορτής. Η Αιγίδα που χορηγήθηκε στο ΚΙΝΟ ATHENS από την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτελεί δήλωση για την κοινή δέσμευση για την προώθηση της δημιουργικότητας, του διαλόγου και της κατανόησης. Με την προώθηση ταινιών που εξερευνούν την πλούσια πολιτιστική παλέτα παγκοσμίως, το Φεστιβάλ μας συμβάλλει στο όραμα της ΕΕ για μια ενωμένη, αλλά και πολιτιστικά ποικιλόμορφη ήπειρο.  Ο κινηματογράφος, ως παγκόσμια γλώσσα, ξεπερνά τα σύνορα και μιλά στον πυρήνα των ανθρώπινων εμπειριών. Η δημοκρατία, ως θεμελιώδης αξία, είναι πολύπλοκα συνυφασμένη με τον ιστό τόσο του κινηματογράφου, όσο και της ΕΕ. Σας προσκαλούμε κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ μας (1-10 | 3 | 2024) στην Αθήνα για να γιορτάσουμε τον κινηματογράφο που ξεπερνά τις οθόνες, τα σύνορα και τις ιδεολογίες, εμπλουτίζοντας τη συλλογική μας εμπειρία και επιβεβαιώνοντας τη διαρκή δύναμη της αφήγησης στη διαμόρφωση του κόσμου που μοιραζόμαστε.

Νίνα Βελιγράδη, Καλλιτεχνική Διευθύντρια

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.