Κίνητρο και προσέγγιση | Φωτογραφικό εργαστήριο της Ολίβια Άρθουρ στη Σαντορίνη | Earlybird deadline

Κίνητρο και προσέγγιση | Φωτογραφικό εργαστήριο της Ολίβια Άρθουρ στη Σαντορίνη | Earlybird deadline

Τι είναι εκείνο που σε εμπνέει και σε κινητοποιεί, όταν φωτογραφίζεις; Ποια είναι τα ειδοποιά στοιχεία και οι ποιότητες που διατρέχουν την δουλειά σου καθορίζοντας τελικά τον τρόπο που φωτογραφίζεις;

Το πενθήμερο εργαστήριο που θα πραγματοποιήσει η κορυφαία Εγγλέζα φωτογράφος, Ολίβια Άρθουρ, τέλη Σεπτεμβρίου στην Σαντορίνη, εκεί ακριβώς στοχεύει: στην αναγνώριση, κατανόηση και ανάδειξη των ατομικών χαρακτηριστικών και προτιμήσεων που διέπουν την φωτογραφική δουλειά κάθε συμμετέχοντα.

Στην διάρκεια του εργαστηρίου, η 42χρονη Άρθουρ θα σε βοηθήσει να εντοπίσεις τα βαθύτερα κίνητρα πίσω από τον τρόπο που φωτογραφίζεις. Πώς θα το καταφέρει; Ανατρέχοντας στην μέχρι τώρα δουλειά σου. Από μικρά πρότζεκτ και προσχέδια εκδόσεων, μέχρι επαγγελματικά πορτφόλιο, θεματικές ενότητες ή εν εξελίξει φωτογραφικά εγχειρήματα, κάθε παλιότερη δουλειά σου μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια να προσδιορίσεις το δημιουργικό ύφος που πραγματικά σε αντιπροσωπεύει. Συγχρόνως, θέτοντας σε άμεση εφαρμογή τις ιδέες και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από αυτήν την άτυπη… ρετροσπεκτίβα σου, η Ολίβια θα σου αναθέσει ένα μικρό πρότζεκτ που πρέπει να ολοκληρώσεις στην διάρκεια του εργαστηρίου.

Η εισηγήτρια

Γεννημένη στο Λονδίνο, με σπουδές Μαθηματικών στην Οξφόρδη και φωτοειδησεογραφίας στο London College of Printing, η Ολίβια Άρθουρ έγινε μέλος του εμβληματικού φωτογραφικού πρακτορείου Magnum Photos το 2013, ενώ το 2020 εκλέχθηκε πρόεδρός του. Από την θέση αυτή, όχι μόνο εκπροσωπεί και υποστηρίζει σθεναρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις και τα ποικίλα δημιουργικά κίνητρα των μελών του πρακτορείου, αλλά αισθάνεται ότι έχει αποκτήσει και τα εφόδια ώστε να κατανοεί και να ενισχύει τις ξεχωριστές ανάγκες κάθε φωτογράφου, βοηθώντας στην έκφραση των ατομικών του κινήτρων και πρακτικών.

Εναλλάσσοντας στιλ και τεχνοτροπίες, αλλά με σταθερή εστίαση και πηγαίο ενδιαφέρον για τον άνθρωπο, τις διαφορετικές κουλτούρες, αλλά και τις κοινωνικές ταυτότητες (ειδικά των γυναικών), η Άρθουρ έχει δηλώσει πως συγκριτικά με άλλες μορφές τέχνης η φωτογραφία είναι «πολύ άμεση και πολύ δημοκρατική». Έχει εκδώσει τα βιβλία "Jeddah Diary" (2012 για τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας) και "Stranger" (2015, για το σύγχρονο Ντουμπάι μέσα απ’ τα μάτια ενός ναυαγού), έργα της έχουν εκτεθεί σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ το 2010 ίδρυσε μαζί με τον Φίλιπ Έμπελινγκ την φωτογραφική γκαλερί/εκδοτικό οίκο Fishbar στο Ανατολικό Λονδίνο.
 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
* Διάρκεια: 19 – 23 Σεπτεμβρίου 2022
* Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 12
* Προθεσμία υποβολής συμμετοχών: 19 Αυγούστου 2022
* Γλώσσα εργαστηρίου: Αγγλικά
* Κόστος συμμετοχής: 950€ (early bird 850€ έως και τις 19 Ιουλίου 2022)
* Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ.

____________________________________________________________________________

 

To The Palm Tree Workshops Space ιδρύθηκε το 2019 στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης ως ένας χώρος που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει δημιουργικούς ανθρώπους απ’ όλο το φάσμα των τεχνών και της επιστήμης. Μέσα από την διοργάνωση στοχευμένων εκπαιδευτικών δράσεων (σεμινάρια, εργαστήρια, διαλέξεις, παρουσιάσεις) έχει θέσει ως στόχο να προάγει την ώσμωση δημιουργικών ιδεών και την παροχή υψηλού επιπέδου επιμόρφωσης. Φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, το The Palm Tree Workshops Space θα φιλοξενήσει τα πολύ πετυχημένα πενθήμερα φωτογραφικά εργαστήριά του, με εισηγητές γνωστούς αλλά και ανερχόμενους καλλιτέχνες φωτογράφους από την διεθνή σκηνή.


 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.