Παραμονή των Φώτων στα Αναφιώτικα

Παραμονή των Φώτων στα Αναφιώτικα

Δωδεκάτη νύχτα. Επιφάνεια .Παραμονή των Φώτων στα Αναφιώτικα. Μέσα από μια διαδρομή στο στεριανό νησί της Αθήνας, γευόμαστε τη θαλασσινή αύρα που πάντα κουβαλά η τελευταία γιορτή του Δωδεκαημέρου, τα Θεοφάνεια, που τρυφερά ο λαός μας αποκαλεί Φώτα. Στο λαβύρινθο από στενά δρομάκια, πλακόστρωτα, χαμηλά σπιτάκια με ανθοστόλιστες αυλές, θα αισθανθούμε τη μαγεία των Κυκλάδων και των πρώτων τεχνιτών που ήρθαν εδώ από τη μικρούλα Ανάφη για να χτίσουν με το μυστρί και τον κασμά τους τα πρώτα σπίτια της νέας πρωτεύουσας του νεοσύστατου ελληνικού κράτους. 
Στον περίπατο αυτό θα ακούσουμε τις ιστορίες αλλά και τα παραμύθια, τοπικά και άλλα, ενώ δε θα λείψουν κάποιες αναφορές σε δυτικά παράλληλα καθώς και στη νεώτερη ποίηση: σκαλικαντζαρούδια, ανασκελάδες, κολοβελόνηδες όπως τα αποκαλούν οι Πλακιώτες της εποχής, αλλά και Ανεράδαις, Αλουστίναις, Ξωθιές, Λάμιες ενορχηστρώνουν την ατμόσφαιρα της τελευταίας ημέρας της παραμονής τους στη Γη, την παραμονή της δωδεκάτης ημέρας του χειμερινού ηλιοτροπίου∙ αλλά και η Βιόλα από τη σαιξπηρική Δωδεκάτη Νύχτα και τα Επιφάνεια του Γ. Σεφέρη. 

Ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο από την Chryssa Kontogeorgopoulou για την Kedros Traveling - Seize the day with us. Στην τμή περιλαμβάνονται:  Ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό, ενημερωτικό υλικό. 
Για οποιοδήποτε πληροφορία, επικοινωνείτε στο info@kedrossa.gr, travel@kedrossa.gr ή στο 210-99 44 909.