Καρυδένιος φθινοπωρινός Οκτώβρης έρχεται στη Βαμβακού!

Καρυδένιος φθινοπωρινός Οκτώβρης έρχεται στη Βαμβακού!

Φύση, μαγειρική, STEM, παιχνίδια, καρύδια, τέχνες & κατασκευές.

«Κάθε καρυδιάς καρύδι» θα βρει το δικό του το «παιχνίδι» και όλα μαζί στη Βαμβακού θα ζήσουν έναν υπέροχο Οκτώβρη! Κίτρινα και πορτοκαλί τα χρώματα του μήνα και ένα χωριό σκαρφαλωμένο στον Πάρνωνα, σας περιμένει να ζήσετε νέες φθινοπωρινές και «καρυδάτες» εμπειρίες! Φύση, μαγειρική, STEM, παιχνίδια, καρύδια, τέχνες και περιβάλλον συναντώνται στη Βαμβακού Λακωνίας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού που υλοποιείται από τη Vamvakou Revival με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ψάχνοντας της φύσης τα μυστικά, πεζοπορούμε κι ανακαλύπτουμε το φθινόπωρο, συλλέγουμε και γευόμαστε τα πρώτα καρύδια της φετινής σοδειάς και οικογενειακά δημιουργούμε ευφάνταστες κατασκευές με καρυδότσουφλα. Την πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη, ελάτε να παρακολουθήσουμε τη διαδικασία συγκομιδής καρυδιών και να συμμετέχουμε σε ένα μοναδικό μάθημα μαγειρικής μετά γευσιγνωσίας, με πρώτη ύλη, φυσικά, τα καρύδια!

Αυτόν τον μήνα, το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) γιορτάζει τα τρίτα γενέθλιά του και καλεί τα παιδιά σε ένα εργαστήριο water STEM στη φύση, όπου θα εξοικειωθούν με την τεχνολογία και τη μηχανική, αλλά και σε ένα διασκεδαστικό φθινοπωρινό εργαστήριο ρομποτικής, όπου θα έχουν την ευκαιρία να προγραμματίσουν το δικό τους ρομποτάκι. Και μιας και ο Πάρνωνας είναι ιδανικός για αστροπαρατήρηση, σας περιμένουμε στον προαύλιο χώρο του Ξενώνα «Ρούγα της Βαμβακούς» σε μια υπέροχη αστροβραδιά.

Ελάτε, να ανακαλύψουμε τους φθινοπωρινούς θησαυρούς της φύσης, σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, μέσα από τα έργα του Πωλ Σεζάν, και να κάνουμε τον γύρο του κόσμου σε δύο ώρες, μέσα από τα βιβλία της βιβλιοθήκης του σχολείου. Ελάτε, να παίξουμε μαζί στο σχολείο του χωριού και να συμμετέχουμε σε ένα θεατρικό εργαστήριο εμπνευσμένο από την ιστορία «Τα καρύδια» του Χόρχε Μπουκάι. Τέλος, αποχαιρετούμε τον Οκτώβρη με ένα βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη ζωή στον πλανήτη, μαθαίνοντας τη σημασία της προστασίας του ως τόπου φιλοξενίας του ανθρώπου, αλλά και γνωρίζουμε τις έννοιες του food waste και της υπεύθυνης κατανάλωσης μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. 

Κάθε μήνας, εποχή, Σαββατοκύριακο, μέρα είναι διαφορετικά στη Βαμβακού. Εσύ ακόμα να την επισκεφθείς;

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 01/10 | Της φύσης τα μυστικά, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, Παρέα του Δάσους
Κυριακή 02/10 | Μάθημα Μαγειρικής & Γευσιγνωσία κάτω από τις καρυδιές, Ντίνα Καλογεράκου 
Σάββατο 08/10 | Water Stem στην Κάτω Βρύση, εκπαιδευτική ομάδα Αλκυόνη
Σάββατο 08/10 | Αστροβραδιά με την αστροφυσικό Αναστασία - Φιόρη Μεταλληνού
Κυριακή 09/10 | Εργαστήρι Ρομποτικής, ομάδα ROBOT-fun της Nokia Hellas
Σάββατο 15/10 | Τι κρύβεται μέσα στο καλάθι της Καρυάτιδας, εκπ. πρόγραμμα, Μαστροκυριακάκη Αδαμαντία
Κυριακή 16/10 | Ο γύρος του κόσμου σε … δύο ώρες!, εκπ. πρόγραμμα, Ευάγγελος Θεοδώρου
Σάββατο 22/10 | Ο σπόρος του καρυδιού, θεατρικό παιχνίδι, Φλώρα Καλομοίρη
Κυριακή 23/10 | Σχολείο χωρίς θρανία, για όλους!, δημιουργική απασχόληση, Φλώρα Καλομοίρη
Σάββατο 28/10 | Σφαίρα είναι, εκπ. Πρόγραμμα, Ειρήνη Γοζαδίνου  
Κυριακή 29/10 | Food waste, εκπ. πρόγραμμα, Οργάνωση Γη

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.