ΑΝΑΒΟΛΗ | «Καλώς ήρθατε στον Φαύλο Κύκλο!» | Παράσταση για την στεγαστική επισφάλεια

ΑΝΑΒΟΛΗ | «Καλώς ήρθατε στον Φαύλο Κύκλο!» | Παράσταση για την στεγαστική επισφάλεια

Βάσει των ανακοινώσεων της κυβέρνησης σχετικά με την πρόληψη έναντι του COVID-19, αναβάλλονται όλες οι παραστάσεις από 3 Νοεμβρίου 2020 και για έναν μήνα.

Μια παράσταση «θεάτρου εφημερίδα», για την επισφάλεια στη στέγαση.
Εσύ́ νομίζεις πως είσαι ασφαλής;

Αυτή είναι η ιστορία του κου Λεωνίδα. Ή μήπως όχι;
Αυτή είναι η ιστορία του καθενός που η τύχη του μπορεί να σβήσει το «κατώφλι» του «μέσα» με το «έξω». Του καθενός μας.

Με στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση και τον διάλογο μεταξύ πολιτών για την επισφαλή, ανεπαρκή ή και απούσα στέγαση, η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της Inter Alia μεταφέρει την κοινωνική πραγματικότητα στο σανίδι. Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου και με τη μέθοδο του «Θεάτρου Εφημερίδα», επινοεί μια θεατρική πράξη και καλεί τους πολίτες να συσκεφτούν ενεργά για την κατάσταση της στέγασης σήμερα. Κοινό και θίασος γίνονται μία ομάδα ενεργών πολιτών που μοιράζονται βιώματα, σκέψεις και προβληματισμούς.

Μετά την παράσταση νομοθετικού θεάτρου «Βάση στην Πρόσβαση» για την καθολική προσβασιμότητα, πέρσι τον Νοέμβριο, η ομάδα της Inter Alia συνεχίζει τη δράση “Using Theatre 2 Make Politics”, χρηματοδοτούμενου από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για μία κοινωνία όπου η στέγη είναι η αλληλεγγύη μας.

Τι είναι το Θέατρο Εφημερίδα:
Το Θέατρο Εφημερίδα είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιεί τη θεατρική πράξη και τον Τύπο ως μέσα για την προσέγγιση προσωπικών και κοινωνικών ζητημάτων. Εμπνευστής του ήταν ο Βραζιλιάνος Augusto Boal (1931-2009), υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης το 2008, με επιρροή από το έργο του πρωτοπόρου του κριτικού παιδαγωγικού κινήματος, Paulo Freire. Λαμβάνοντας αφορμή από όσα προβάλουν οι εφημερίδες και γενικότερα τα μέσα ενημέρωσης, εμπλέκει τους θεατές στη διαδικασία της κριτικής και της υποκριτικής. Τους καλεί να αναλύσουν ζητήματα και να δράσουν προς την επίλυσή τους. Η μέθοδος έχει διάφορες υπομεθόδους, όπως η Απλή Ανάγνωση, η Συμπλήρωση, η Σύνδεση, η Ρυθμική Ανάγνωση, η Μίμηση, ο Αυτοσχεδιασμός και άλλες. To Θέατρο Εφημερίδα και η δυναμική του για κοινωνική διαβούλευση είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη, τον βασανισμό και την εξορία του Augusto Boal από το δικτατορικό καθεστώς της Βραζιλίας, το 1971.

Συντελεστές: Ελένη Βαντάνα, Αριάδνη Ζωίδη, Μαριάνθη Καραδήμα, Δημήτρης Κατσιδονιώτης, Γιαλένα Κλειδαρά, Βερονίκη Κρικώνη, Βιολέττα Μανωλά, Αγγελική Τράντα, Γεωργιαννα Ψυχάλη, Boyka Boneva

1η παράσταση:
Κυριακή, 1η Νοεμβρίου 2020, 17.30
Στέγη Πολιτισμού Δήμου Χαϊδαρίου
Κολοκοτρώνη 36, Χαϊδάρι

2η παράσταση:
Κυριακή, 15η Νοεμβρίου 2020, 17.30
Εξωτερικά του Shedia Home
Κολοκοτρώνη 56, Αθήνα

Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 5 παραστάσεις. Λεπτομέρειες θα ανακοινώνονται στο www.interaliaproject.com.

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.