Καλοκαίρι στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου με δράσεις για όλη την οικογένεια

Καλοκαίρι στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου με δράσεις για όλη την οικογένεια

Και αυτό το καλοκαίρι, μικροί και μεγάλοι δίνουν ραντεβού στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και τους ανοιχτούς χώρους της Τεχνόπολης, αφού η ομάδα του μουσείου έχει επιμεληθεί ένα συναρπαστικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια.

Τα παιδιά από 3 ετών μαζί με τους συνοδούς τους έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το παλιό εργοστάσιο που έδινε φως και ενέργεια στην πρωτεύουσα για πάνω από 130 χρόνια, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Θα παίξουν δημιουργικά ανακαλύπτοντας την τέχνη και την κηπουρική, θα γνωρίσουν το μουσείο μέσα από μια εναλλακτική διαδραστική διαδρομή που κάνει τη γνώση… παιχνιδάκι και θα συμμετάσχουν σε πρωτότυπες καλοκαιρινές δραστηριότητες που θα τους μείνουν αξέχαστες! Πιο αναλυτικά:

Στην αυλή του εργοστασίου
Και φέτος, τα αγαπημένα υπαίθρια εικαστικά εργαστήρια επιστρέφουν «Στην αυλή του εργοστασίου» προσκαλώντας τα παιδιά 3-9 ετών να έρθουν σε επαφή με τεχνικές και υλικά, φτιάχνοντας απίθανες κατασκευές. Έτσι, την Κυριακή 23 Μαΐου, οι μικροί καλλιτέχνες πειραματίζονται με τον πηλό και δημιουργούν τις δικές τους γλυπτικές συνθέσεις, ενώ την Κυριακή 13 Ιουνίου, μαθαίνουν τα πάντα για το νερό και τη χρησιμότητά του στο παλιό εργοστάσιο και την πόλη, δημιουργώντας την πιο καλοκαιρινή μπλε κατασκευή! Μόνο για την Κυριακή 23 Μαΐου το εργαστήριο θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες.

Πληροφορίες
Κυριακές 23 Μαΐου και 13 Ιουνίου, ώρες: 11:00 & 12:00
Κόστος: €5 /Meeting point: Meeting point: Industrial Gas Museum Shop
*Την Κυριακή 23.05 το εργαστήριο θα είναι δωρεάν


Μικροί κηπουροί με πινέλα!
Την Κυριακή 30 Μαΐου, ένα ακόμα διασκεδαστικό υπαίθριο εργαστήριο προσκαλεί τα παιδιά 3-9 ετών να γίνουν… «Μικροί κηπουροί με πινέλα!». Με έμπνευση τις ψηλές καμινάδες και τα πελώρια αεριοφυλάκια του εργοστασίου, τα παιδιά ζωγραφίζουν πήλινα γλαστράκια και μεταφυτεύουν αρωματικά φυτά, μαθαίνοντας να είναι υπεύθυνα για τη φροντίδα τους.

Πληροφορίες 
Κυριακή 30 Μαΐου, ώρες: 11:00 & 12:00
Κόστος:€7 / Meeting point: Industrial Gas Museum Shop

Μία βόλτα στο Μουσείο... με σακίδιο
Κάθε μέρα οι επισκέπτες του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία εξατομικευμένη περιήγηση που αγαπήθηκε εξαρχής από μικρούς και μεγάλους και απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 4-11 ετών. Οι επισκέπτες μπορούν να δανειστούν το διαδραστικό κίτρινο σακίδιο που προσφέρει όλες τις απαραίτητες οδηγίες για την περιήγηση στο μουσείο μέσα από χάρτες, αυτοκόλλητα, παιχνίδια μνήμης, επιτραπέζια, κάρτες ζωγραφικής και παζλ που προσκαλούν τα παιδιά να έρθουν σε επαφή τη βιομηχανική μας κληρονομιά μέσα από τη διάδραση και το παιχνίδι. Ιδιαίτερα, τις Κυριακές 13 και 20 Ιουνίου, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα μυστικά της διαδραστικής διαδρομής από τους ανθρώπους του μουσείου που θα βρίσκονται στους μουσειακούς χώρους από τις 11.30 έως τις 13.30 για να διευκολύνουν την περιήγηση.

Πληροφορίες 
Κόστος δανεισμού: €3 / σακίδιο*
Η διαδρομή διατίθεται κάθε μέρα, στο ωράριο λειτουργίας του μουσείου.
Extra tip: Τις Κυριακές 13 και 20 Ιουνίου, ώρες 11:30-13:30, οι άνθρωποι του μουσείου θα βρίσκονται στον χώρο προς διευκόλυνση του κοινού.

* Ο επισκέπτης μπορεί να δανειστεί το διαδραστικό σακίδιο από το Industrial Gas Museum Shop ή από το Φυλάκιο της Τεχνόπολης, αφήνοντας την ταυτότητά του, και να το επιστρέψει πάλι εκεί αφού ολοκληρώσει τη διαδρομή του στο μουσείο

Summer Camp στην Τεχνόπολη 
Φυσικά, από το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, δε θα μπορούσε να λείπει το πιο δροσερό Summer Camp της πόλης που έρχεται για 8η χρονιά στην Τεχνόπολη. Από τις 28 Ιουνίου έως τις 16 Ιουλίου, τα παιδιά 6-11 ετών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σούπερ καλοκαιρινές ψυχαγωγικές δραστηριότητες με πολύ παιχνίδι, πολύ Αθήνα και πολύ μυστήριο. Περισσότερες πληροφορίες προσεχώς. 

* Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, με προτεραιότητα την ασφάλεια επισκεπτών και εργαζομένων, σχεδιάζουν δραστηριότητες τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται σε κτίρια και υπαίθριους χώρους που πληρούν τις υγειονομικές οδηγίες, ενώ προσφέρεται ατομικό kit γραφικής ύλης και υλικών για τα εργαστήρια. Απαραίτητη η χρήση μάσκας για παιδιά από 3 ετών και η τήρηση των ενδεδειγμένων αποστάσεων. 
* Όλες οι δράσεις είναι για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Απαραίτητες οι κρατήσεις στο τηλ. 213-0109325, καθημερινά 11.00-17.00

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να ανακαλύψουν: την πρωτότυπη αισθητηριακή διαδρομή στην ιστορία του παλιού εργοστασίου, το Industrial Gas Museum Shop, το Technopolis Café, την ανακαινισμένη, υπερσύγχρονη και απόλυτα ασφαλή παιδική χαρά της Τεχνόπολης, το Skywalk έναν υπερσύγχρονο χώρο παιχνιδιού και διάδρασης για παιδιά κάθε ηλικίας που υπόσχεται μια ξεχωριστή εμπειρία… στον αέρα, το Gym Park, το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Τεχνόπολης και του INNOVATHENS.

Πληροφορίες:
* Θερινό ωράριο λειτουργίας ΒΜΦ: Τρίτη-Κυριακή: 10.00-18.00 (τελ. είσοδος: 17.00) | Δευτέρα: Κλειστά
* Επικοινωνία: Tηλ: 213-0109325 | E-mail: gasmuseum@athens-technopolis.gr | www.gasmuseum.gr
* Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: τηλ. 213 0109300 | E-mail: press@athens-technopolis.gr
* Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.