Καλλιτεχνικό camp από τις Μορφές Έκφρασης | Καλοκαίρι 2019

Καλλιτεχνικό camp από τις Μορφές Έκφρασης | Καλοκαίρι 2019

Για 6η συνεχόμενη χρονιά ο Θωμάς Κινδύνης και η ομάδα του, καλούν τα παιδιά να απολαύσουν τις πρώτες τους καλοκαιρινές τους διακοπές με τέχνη και ψυχαγωγία στον όμορφο Βοτανικό Κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι. Το θέατρο, η μουσική, ο χορός και οι εικαστικές τέχνες θα γίνουν αφορμή για δημιουργία και παιχνίδι για παιδιά από 5 έως 14 ετών.

Το camp θα πραγματοποιηθεί για πέντε πενθήμερα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο (17-21/06, 24-28/06, 1-5/07, 8-12/07, 15-19/07) και δυο πενθήμερα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο (26-30/08, 2-6/09). Κάθε εβδομάδα και μια ολοκληρωμένη ενότητα: επικοινωνία και έκφραση, αρχαίοι μύθοι, πολιτισμοί του κόσμου, θεραπευτικά βότανα, αξίες και αρετές, παραμύθια από την αρχή, εξερευνητές της γνώσης.  

Οι καλλιτέχνες – παιδαγωγοί (ηθοποιοί, μουσικοί, εικαστικοί, ζογκλέρ, σκηνοθέτες, χορευτές κ.ά.) δημιουργούν με τα παιδιά μια κοινή ζωή και μοιράζονται κάθε στιγμή της ημέρας: στο φαγητό, στον περίπατο, στα εργαστήρια, στο παιχνίδι και την ανάπαυση. Η έννοια της συνύπαρξης με τους άλλους, η φιλία και η ελευθερία της ζωής στη φύση χαρίζουν στα παιδιά μια ξεχωριστή εμπειρία και μια πολύ ενδιαφέρουσα καθημερινή περιπέτεια!

Τρόπος λειτουργίας του καλλιτεχνικού camp
Η προσέλευση των παιδιών γίνεται από τις 8:00 π.μ. και ολοκληρώνεται το αργότερο στις 8:55 π.μ. Τα παιδιά παραλαμβάνονται καθημερινά από την είσοδο του Βοτανικού κήπου Διομήδους από τον υπεύθυνο του camp και στη συνέχεια τα παραλαμβάνει ο υπεύθυνος της ομάδας τους για να ξεκινήσει το ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινάει στις 9:00 π.μ. και ολοκληρώνεται στη 1:00 μ.μ. Μετά τη 1:00 μ.μ. όσοι γονείς το επιθυμούν μπορούν να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους, ανά 1 ώρα. Όσα παιδιά παραμένουν μετά τη 1:00 μ.μ. θα φάνε το μεσημεριανό τους και στη συνέχεια ακολουθούν το πρόγραμμα φύλαξης μέχρι το αργότερο στις 4.00 μ.μ (ελεύθερο παιχνίδι, οργανωμένα παιχνίδια από τους εμψυχωτές, επιτραπέζια παιχνίδια, ανάγνωση βιβλίων και παραμυθιών, ελεύθερη ζωγραφική κ.α.).

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα του 6ου Καλλιτεχνικού camp των Μορφών Έκφρασης έχει ως εξής:
Το camp ανοίγει τις πόρτες του από τις 8:00 π.μ. έως τις 8:50 π.μ. και στις 9:00 το πρωί ξεκινάει καθημερινά το πρόγραμμα του, με τα λεγόμενα «παιχνίδια καλημέρας!». Όλα τα παιδιά συμμετέχουν για να γνωριστούν, να γίνουν ομάδα και να προσανατολιστούν στον χώρο. Ακολουθούν τα εργαστήρια: τα παιδιά ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα που ανήκουν θα παρακολουθούν μέσα στην ημέρα 3 καλλιτεχνικά εργαστήρια, ενώ κάθε Τετάρτη το πρόγραμμα αλλάζει αφού είναι ημέρα περιπάτου και παρατήρησης. Έχουν σχεδιαστεί όμορφες δράσεις μέσα στον κήπο, όπου θα ζωγραφίσουν στη φύση, θα φυτέψουν, θα γνωρίσουν πουλιά κ.ά. Τις Παρασκευές στις 14:00 μ.μ. οι γονείς είναι επίσημοι προσκεκλημένοι στις παρουσιάσεις που θα γίνουν (μικρές παραστάσεις, εκθέσεις κ.λπ) με τα έργα των παιδιών. Καθημερινά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 13:00 μ.μ. οπότε αποχωρούν όσα παιδιά δεν μένουν στην φύλαξη. Τα παιδιά που θα παραμείνουν θα φάνε και στην συνέχεια θα απασχοληθούν με διάφορες δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης αλλά και με ελεύθερο παιχνίδι έως τις 16:00 μ.μ.

* Τα εργαστήρια που θα παρακολουθήσουν τα παιδιά είναι: Θέατρο, Μουσική με βάση το σύστημα Orff, Κίνηση, Χορός, Ακροβατικά, Τραγούδι, Ζωγραφική, Κατασκευές μουσικών οργάνων, Κατασκευή μάσκας, Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, Γλυπτική, κ.ά.
* Το camp θα λειτουργήσει τις εξής περιόδους:
1η περίοδος: 17 – 21 Ιουνίου 2019
2η περίοδος: 24 – 28 Ιουνίου 2018
3η περίοδος: 1 – 5 Ιουλίου 2019
4η περίοδος: 8 – 12 Ιουλίου 2019
5η περίοδος: 15 – 19 Ιουλίου 2019
6η περίοδος: 26 Αυγούστου – 30 Αυγούστου 2019
7η περίοδος: 2 Σεπτεμβρίου – 6 Σεπτεμβρίου 2019
-Το κάθε παιδί μπορεί να παρακολουθήσει κατ’ επιλογή από μία μέχρι όλες τις εβδομάδες.
* Χρήση Πούλμαν: Τα παιδιά μπορούν να έρχονται με πούλμαν στο camp, εφόσον υπάρξουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι.
* Καθημερινά υποδοχή των παιδιών από τις 8:00 π.μ.-8:50 π.μ./ Έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος : στις 9:00 π.μ. έως τη 1:μ.μ.  Δυνατότητα φύλαξης έως τις 4:00 μ.μ.
* Εγγραφές: Οι εγγραφές ξεκίνησαν, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
* Κόστος: €92 ανά εβδομάδα. Εκπτώσεις για συμμετοχές για πάνω από μια εβδομάδα, αδέλφια, ομαδικές κρατήσεις και συμμετέχοντες προηγούμενων ετών στο camp.
* Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής & για αποστολή ενημερωτικού υλικού:
Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα | 210 3464903, 210 3464002 | morfesekfrasiscamps@gmail.com

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.