Καλλιτεχνικά workshops στο Εργαστήρι «Μεγάλων» καλλιτεχνών

Καλλιτεχνικά workshops στο Εργαστήρι «Μεγάλων» καλλιτεχνών

Σε έναν χώρο που λειτουργεί σαν καλλιτεχνικό εργαστήριο, μια νέα εικαστικός, η Κλεοπάτρα Τσαλή, μαζί με μια νέα παιδαγωγό, την Κατερίνα Παπαλέξη, προσκαλούν παιδιά ηλικίας από 7 έως 12 ετών σε εβδομαδιαίες συναντήσεις. Σκοπός των εργαστηρίων αυτών είναι να πειραματιστούν τα παιδιά με ποικίλα υλικά, να γνωριστούν με τον κόσμο της τέχνης, να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν παίζοντας, να στήσουν τα ίδια την δική τους έκθεση στο τέλος του μήνα και κυρίως να ευχαριστηθούν!

Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τεχνικές όπως χαρακτική, πηλοπλαστική, papier-mache κ.ά. Με την κατάλληλη καθοδήγηση και ενθάρρυνση θα δημιουργήσουν ατομικά και ομαδικά έργα δίνοντας μορφή στα συναισθήματα και στις ιδέες τους. Επίσης, μέσα από συζήτηση,  θα μπουν στη διαδικασία να προσεγγίσουν τι θεωρείται όμορφο και τι όχι, τόσο στην τέχνη όσο και στη ζωή, γιατί κάτι θεωρείται άσχημο και κατά συνέπεια πώς πλάθονται τα στερεότυπα.

* Κάθε Τετάρτη μέχρι 19/6 στις 17:00.
* Πληροφορίες: Εργαστήρι «Μεγάλων» Καλλιτεχνών και στα τηλέφωνα: 6958277815 (Κατερίνα), 6974739554 (Κλεοπάτρα)

* Η Κατερίνα Παπαλέξη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996. Αποφοίτησε από το “Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης” του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2017 συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus όπου παρακολούθησε για πέντε μήνες μαθήματα στο “Jagiellonian University” στην Κρακοβία. Από μικρή ηλικία ασχολείται με τον χορό και το σωματικό θέατρο και έχει παρακολουθήσει αρκετά σχετικά σεμινάρια και μαθήματα. Εδώ και ένα χρόνο παρακολουθεί τα Εργαστήρια Φωνητικής Τέχνης και Έρευνας του Σπύρου Σακκά. Εργαζόταν ως ομαδάρχισσα στην κατασκήνωση “The Ranch” και συνδυαστικά με σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού που έχει παρακολουθήσει απέκτησε οικειότητα με τα παιδιά και τους νέους.

* Η Κλεοπάτρα Τσαλή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1995. Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας, στο τμήμα της γλυπτικής και του video ενώ διαθέτει και παιδαγωγική επάρκεια. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει ολοκληρώσει την πρακτική της άσκηση στο κέντρο τέχνης CNEAI στο Παρίσι. Μαζί με την εικαστικό Ειρήνη Γκόνου έχουν δημιουρσει το σχήμα Threads of Patience, ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ που εμπλέκει την πολιτική, κοινωνική και καλλιτεχνική χρήση του αργαλειού.