Καλλιτέχνες με έδρα την Αθήνα δημιουργούν

Καλλιτέχνες με έδρα την Αθήνα δημιουργούν

Καλλιτέχνες με έδρα την Αθήνα, μετά από πολλά χρόνια, έχουν αρχίσει να επαναπροσδιορίζουν την ταυτότητα της πόλης, δημιουργώντας μια νέα σκηνή, άρρηκτα συνδεδεμένη με ένα αίσθημα αναζωογόνησης και άθικτη δημιουργικότητα.

Οι 50+ καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση "Souvenirs d'Athènes", ένα "σουβενιράδικο" που φιλοξενείται στην Alibi Gallery, στην γειτονιά του Ψυρρή, στο κέντρο της ίδιας της Αθήνας, αποτελούν απόδειξη της νέας, πλούσιας πολιτισμικής ταυτότητας της πολυαγαπημένης μας πόλης.

Τι είναι ένα σουβενίρ και πώς συνδέεται με την τέχνη;
Εάν μπορείτε να προβάλλετε και να συντηρήσετε μια μνήμη μέσω ενός αντικειμένου, και χρόνια αργότερα να ανακαλέσετε την ίδια στιγμή που βρίσκεστε τώρα, δεν προσδίδει στο αντικείμενο ιδιότητες αναμνηστικού; Ανεξάρτητα από το μέγεθος και τη μορφή του κάθε έργου, αυτή η έκθεση θα σας δώσει γόνιμο έδαφος για να δημιουργήσετε τις δικές σας αναμνήσεις από την Αθήνα.

Η Alibi Gallery, με το Souvenirs d'Athènes, παρουσιάζει το έργο Ελλήνων καλλιτεχνών - τόσο αναδυόμενων όσο και καθιερωμένων - που εργάζονται με διάφορα μέσα για να φέρουν χρώμα και μοναδική υπόσταση στον καμβά, την καρτ ποστάλ, τον πηλό, το ξύλο και σε άλλα υλικά, σε διάλογο με την όμορφη Αθήνα.

Θυμηθείτε για πάντα τις καλοκαιρινές σας ημέρες και τιμήστε την πόλη μας περπατώντας στους δρόμους της με το δικό σας σουβενίρ d'Athenes.

Εγκαίνια: Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018, 19.00