Καινοτομία και γυναίκες πρόσφυγες | Eμπνευσμένο leadership

Καινοτομία και γυναίκες πρόσφυγες | Eμπνευσμένο leadership

Στο πλαίσιο του κύκλου « Φύλο & Μετανάστευση » που εγκαινίασε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος το 2020, η συνάντηση του κύκλου « Η νεολαία που καινοτομεί » της 1ης Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη σε ιστορίες γυναικών προσφύγων και μεταναστριών που ξεκίνησαν ένα επιχειρηματικό εγχείρημα. 

Για την ανάδειξη αυτών των success stories και των υποδειγματικών μοντέλων, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συνεργάζεται με το The Cube, αθηναϊκό συνεργατικό χώρο αναφοράς, εμπνευστή των προγραμμάτων Ladypreneur και Campus Bus.

Οι εισηγητές της βραδιάς, που εδρεύουν στην Ελλάδα ή στη Γαλλία, μας προσκαλούν να αναλογιστούμε τη σημασία των ανθρώπινων συναντήσεων στη διαδικασία της ενσωμάτωσης, που αποδεικνύεται συχνά, δαιδαλώδης.

Οι γυναίκες αυτές θα μοιραστούν την προσωπική τους πορεία και θα συζητήσουν τα μελλοντικά τους σχέδια, με σκοπό να αποδείξουν ότι η επιχειρηματικότητα είναι προσβάσιμη σε όλους. Θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων, μία υπηρεσία catering πολυπολιτισμικής κουζίνας, μία ποδοσφαιρική ομάδα, μία κοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ένταξη των μεταναστών, ένας ξενώνας γυναικών, κλπ. Προσωπικότητες με ενεργή δράση θα τιμήσουν τη βραδιά με την παρουσία τους, όπως η Najat Vallaud-Belkacem, Γαλλίδα πρώην υπουργός για τα Δικαιώματα των γυναικών και υπουργός Εθνικής παιδείας.

Με τη συμμετοχή των: The Cube, Meet my Mama, MeXOXO, Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Elea Project, SINGA France, Odyssea, Melissa Network, Za’atar NGO, FLAME fashion show.

Τη συζήτηση συντονίζει η Μαρία Καλαφάτη, συν-ιδρύτρια του The Cube
Ταυτόχρονη μετάφραση γαλλικά-αγγλικά

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.