ΑΝΑΒΟΛΗ | IXNH - Ομάδα Σύγχρονου Χορού Π. Σταματοπούλου

ΑΝΑΒΟΛΗ | IXNH - Ομάδα Σύγχρονου Χορού Π. Σταματοπούλου

Η εκδήλωση αναβάλλεται.

Η «Ομάδα Σύγχρονου χορού της Πέρσας Σταματοπούλου», σε συνεργασία με τον μουσικό Coti K. πρόκειται να δημιουργεί τη νέα της παραγωγή με τίτλο «Ίχνη».

Το συγκεκριμένο project διαπραγματεύεται την καταγραφή του ανθρώπινου αποτυπώματος, στο χώρο και στο χρόνο, μέσα από ένα ηχητικό installation, αντλώντας υλικό από γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας.

Ένα κολάζ ακουστικών ερεθισμάτων γίνεται η αφορμή να στηθεί μία γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν, συναρμολογώντας το αφήγημα ενός κόσμου που μοιάζει να προχωράει μέσα από την επανάληψη του.

Ηχητικά ντοκουμέντα παραπέμπουν σε στιγμές που έχουν καθορίσει την ενηλικίωση μας, ή έχουν καταγραφεί μέσα μας ως αφηγήσεις, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση μας με τη μνήμη.

Στη συγκεκριμένη συνθήκη που χτίζεται, ο θεατής, καλείται να ενεργοποιήσει εκτός από το βλέμμα και την αίσθηση της ακοής, σε μία εποχή που η εικόνα ως μέσο κυριαρχεί στην αντίληψη μας για τον κόσμο και να ανασύρει τυχόν αναμνήσεις, συνθέτοντας τις δικές του, προσωπικές εικόνες και σκέψεις.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.