Ιστορικός περίπατος στην προσφυγική Κοκκινιά

Ιστορικός περίπατος στην προσφυγική Κοκκινιά

«Βάλε με στην αγκαλιά σου

Για να κοιμηθώ κοντά σου…»

 Ιστορική διαδρομή  «Μία περιήγηση στο προσφυγικό χωρικό πλαίσιο της Κοκκινιάς» διοργανώνει το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ με την υποστήριξη του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί στην πλατεία Κρήνης. Το πρόγραμμα έχει επιμεληθεί ο δημοσιογράφος Θωμάς Σίδερης και η ιστορικός-πρόεδρος της Ένωσης Μαγνησίας Μικράς Ασίας Αρχοντία Παπαδοπούλου. Ακόμη συμμετέχει η Ελένη Φαληρέα με το συγκρότημά της και την οργάνωση έχει αναλάβει η «ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ+ΛΑΪΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ».

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αποστολή μηνύματος στην  ηλεκτρονική διεύθυνση του Πρώτου Προγράμματος (proto@ert.gr), αναγράφοντας όνομα, επίθετο και αριθμό τηλεφώνου έως την Κυριακή 24 Οκτωβρίου. Η συμμετοχή στον ιστορικό περίπατο θα καταστεί δυνατή μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή rapid test. Ο περίπατος URBAN WALK/5 ΚΟΚΚΙΝΙΑ περιλαμβάνει τις εξής θεματικές: Οι Πρόσφυγες, Οι συνοικισμοί, τα εργοστάσια, Ο Βάγγος, Η Αντίσταση, Το Μπλόκο, Χαμάμ «Μικρά Ασία» τα Τραγούδια.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.