Ιστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο ΜΙΕΤ | Διάλεξη #2

Ιστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο ΜΙΕΤ | Διάλεξη #2

Το Ιστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο του ΜΙΕΤ, με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος ψηφιοποίησης μέρους των τεκμηρίων που φυλάσσονται στο αρχείο του, διοργανώνει μικρή σειρά διαλέξεων με θέμα:

Συλλογές σπάνιου και πολύτιμου υλικού (αρχεία, χειρόγραφα, παλαίτυπα): προκλήσεις και προοπτικές.

Ομιλητές θα είναι οι προσκεκλημένοι υπεύθυνοι σημαντικών συλλογών στις οποίες φυλάσσεται σπάνιο και πολύτιμο υλικό (αρχέτυπα και παλαίτυπα, χειρόγραφα κ.α.).

Εκτός από τη παρουσίαση της ιστορίας και των κύριων χαρακτηριστικών των συλλογών των οποίων έχουν την ευθύνη, οι ομιλητές θα εξετάσουν τον τρόπο λειτουργίας τους, τη σχέση με το κοινό (ερευνητικό ή/και ευρύτερο), τις επί μέρους δράσεις (διατήρησης, συντήρησης, διάχυσης, εξωστρέφειας), τα προβλήματα και τις απαιτήσεις στο πλαίσιο των νέων προοπτικών, αλλά και των προκλήσεων που εγείρονται στην εποχή των digital humanities, της εξ αποστάσεως εργασίας, των νέων μεθοδολογιών, καθώς και τα ήθη που επικρατούν στην έρευνα, την αναζήτηση, τη χρήση του υλικού, τη δημοσίευση.

Ομιλήτρια: Ειρήνη Σολομωνίδη, Επικεφαλής Βιβλιοθηκάριος της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.