Ιστορίες Ολυμπιονικών | Κινηματογραφικό αφιέρωμα από το ΠΙΟΠ στην Αθήνα

Ιστορίες Ολυμπιονικών | Κινηματογραφικό αφιέρωμα από το ΠΙΟΠ στην Αθήνα

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν φέτος στο Παρίσι, οργανώνει τις Παρασκευές του Ιουλίου, θερινό κινηματογραφικό αφιέρωμα, με τίτλο «Ιστορίες Ολυμπιονικών», στον εξωστή του κτηρίου του, στον Ταύρο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναρπαστικές αληθινές ιστορίες σημαντικών δρομέων, οι οποίοι στην πορεία τους διακρίθηκαν ως Ολυμπιονίκες. 

Η αρχή γίνεται την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 (ώρα 21:00) με την προβολή της ταινίας «Οι Δρόμοι της Φωτιάς» (Chariots of Fire | Ηνωμένο Βασίλειο | 1981 | 125') σε σκηνοθεσία Χιού Χάντσον. Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία δύο Βρετανών ερασιτεχνών δρομέων ταχύτητας, του Χάρολντ Άμπραχαμς (Μπεν Κρος), και του Έρικ Λίντελ (Ίαν Τσάρλον), οι οποίοι κέρδισαν χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Παρίσι, το 1924.

Η ταινία απέσπασε Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σεναρίου, Κοστουμιών και Πρωτότυπης Μουσικής Επένδυσης για το πασίγνωστο θέμα του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.Παρ. 10:00-17:00.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.