Ιωάννα Μιχοπούλου | "Urban Narratives"

Ιωάννα Μιχοπούλου | "Urban Narratives"

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στις 8:00 μ.μ. εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση της εικαστικού Ιωάννας Μιχοπούλου με τίτλο Urban Narratives

Η έκθεση στο σύνολό της αποτελείται από ακρυλικά έργα τα οποία έχουν μια συναισθηματική αξία για την ίδια, καθότι αποτελούν βιώματά της από πόλεις, σοκάκια, κτίρια που ενέχουν αναμνήσεις ευχάριστες και δυσάρεστες.

Γνώμονας της είναι η γεωμετρία σε συνδυασμό με το έντονο, δίχως σκιές, χρώμα. Θα λέγαμε ότι τα έργα της θυμίζουν κάτι από τον διάσημο πίνακα του Hockney "A Bigger Splash", όπου η αυστηρή γεωμετρία καθορίζει το τοπίο. Έντονη προοπτική, βάθος και επίπεδα δημιουργούν έναν αστικό ιστό ως ένα δίκτυο το οποίο μόνο η καλλιτέχνις μπορεί να αντιληφθεί, σα να υπάρχει πόλη μέσα στην πόλη και νέες φόρμες κτιρίων να αποκαλύπτονται με ακτίνες Χ. Μάλιστα, ο ιστός αυτός της πόλης, όταν είναι, δε, ειδωμένες από ψηλά, πλησιάζει σε μορφολογία τις γεωμετρικότητες πλακέτας ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η ιστορικός τέχνης Ευαγγελία Καϊράκη, μιλάει για το έργο της εικαστικού: "Την πόλη ως ένα παλίμψηστο οπτικών ερεθισμάτων πραγματεύεται σε αυτήν τη δεύτερη ατομική της έκθεση η Ιωάννα Μιχοπούλου, με τον πολεοδομικό σχεδιασμό, τους κτηριακούς όγκους και τα τοπόσημα να αποτελούν για εκείνη ένα πρόσφορο πεδίο ενδοσκόπησης και ενατένισης. Με γεωμετρικούς συσχετισμούς, αλλά και με το χρώμα να υποδηλώνει το ψυχικό πάθος, η καλλιτέχνις μεθερμηνεύει την εμπειρική πραγματικότητα, αποδομώντας και ανασυστήνοντάς την ως «μάστορας» στο πλαίσιο μιας μεταλλαγμένης νέο-πλαστικιστικής εικονιστικής αντίληψης."

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
Η Ιωάννα Μιχοπούλου είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα και Καλαμάτα και έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις. Στην Art Zone 42 διοργανώνει την τρίτη ατομική της έκθεση.

Έχει φιλοτεχνήσει σκηνικά και κοστούμια θεάτρων και εργάζεται ως εικαστικός στην εκπαίδευση. Έργα της υπάρχουν σε αρκετές ιδιωτικές συλλογές.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.