International Micro μ Festival «ζωντανά» σε εννέα πόλεις

International Micro μ Festival «ζωντανά» σε εννέα πόλεις

Το International Micro μ Festival πιστό στο ραντεβού με το κοινό του, επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες για δωδέκατη χρονιά. Από τις 13 ως τις 16 Οκτωβρίου, το αγαπημένο κινηματογραφικό φεστιβάλ θα διεξαχθεί ταυτόχρονα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ηράκλειο, Ξάνθη, Βέροια, Πτολεμαΐδα, Κοπεγχάγη και Παρίσι. 

Η κεντρική εκδήλωση του IMμF 2022, το “ζωντανό” ελληνικό διαγωνιστικό μέρος του, θα προβληθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου ταυτόχρονα στις 9 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού προσκαλώντας το κοινό να παρακολουθήσει τις 15 ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων δημιουργών και να ψηφίσει για την αγαπημένη του.

Τις υπόλοιπες ημέρες οι θεατές σε ορισμένες από τις πόλεις του φετινού δικτύου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και να επιλέξουν για την αγαπημένη τους Σπουδαστική Ελληνική ταινία στο σπουδαστικό διαγωνιστικό που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά, φυσικά τις Ευρωπαϊκές “μικρές” ταινίες πρώτης προβολής στην Ελλάδα στο καθιερωμένο διεθνές μέρος του φεστιβάλ και μία σειρά προβολών video art, με βάση την ελληνική ποίηση με τον τίτλο  «ΠΝΟΕΣ».

Το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

·      Διαγωνιστικό Μέρος :  15/10 – 18:00 (Ώρα Ελλάδος)

§  Αθήνα - Κινηματογράφος MikroKosmos - Λεωφ. Συγγρού 106, Αθήνα       
§  Θεσσαλονίκη - Θέατρο Σοφούλη - Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά
§  Ρόδος - Δημοτικό Θέατρο Ρόδου - Ιερού Λόχου 4, Ρόδος        
§  Βέροια - Κινηματογράφος ΣΤΑΡ - Μητροπόλεως 57, Βέροια
§  Ξάνθη - Λαογραφικό Μουσείο Φ.Ε.Ξ. - Αντίκα 7, Ξάνθη
§  Ηράκλειο - Πολιτιστικό Κέντρο Δ. Ηρακλείου -  Λεωφ. Ν. Πλαστήρα 49
§  Πτολεμαΐδα - Βαρβούτειο Δημ.Ωδείο Πτολεμαΐδας - Δήμητρας 1, Πτολεμαΐδα
§  Κοπεγχάγη - Indre by kulturhus - Ch. Ammundsens Pl. 3, København
§  Παρίσι - Centre Culturel Irlandais - 5, rue des Irlandais - 75005 Paris
* Οι τιμές των εισιτηρίων παρουσιάζουν μικρή απόκλιση ανά πόλη. Λεπτομέρειες θα βρείτε στο site του Micro μ ή τηλεφωνικά από τα ταμεία των χώρων.
** Στις πόλεις του εξωτερικού  η είσοδος είναι ελεύθερη.

·      Σπουδαστικό:

Επιδιώκοντας να δώσουμε ώθηση στους νέους κινηματογραφιστές, πέρσι για πρώτη φορά έγινε η προβολή του Σπουδαστικού διαγωνιστικού τμήματος. Η αγάπη του κόσμου ήταν τέτοια που δεν θα μπορούσαμε να μην το επαναλάβουμε και φέτος. Δεκαπέντε σπουδαστικές ταινίες θα διεκδικήσουν την ψήφο του κοινού. Το βραβείο για την αγαπημένη σπουδαστική ταινία όπως και πέρσι θα εστιάζει στην διευκόλυνση της δημιουργικής πορείας των συντελεστών της.

§  Θεσσαλονίκη - Θέατρο Σοφούλη - 13/10 - Τραπεζούντος 5 - 20:00
§  Αθήνα - Κινηματογράφος MikroKosmos - 14/10 - Λεωφ. Συγγρού 106 - 17:30

·      Διεθνές μέρος :  

Το καθιερωμένο εδώ και χρόνια διεθνές μέρος του Micro μ φιλοξενεί φέτος δώδεκα ευρωπαϊκές ταινίες μικρού μήκους, βραβευμένες όλες σε διεθνή φεστιβάλ, της τελευταίας χρονιάς.

§  Αθήνα - Κινηματογράφος MikroKosmos - 16/10 - Λεωφ. Συγγρού 106 - 17:00
§  Ξάνθη - Λαογραφικό Μουσείο Φ.Ε.Ξ. - 14/10 - Αντίκα 7 - 18:30    

·      ΠΝΟΕΣ:
Του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη

Ένας κύκλος video art που αποτελείται από 20 μικρές οπτικοακουστικές δημιουργίες, με βάση την ελληνική ποίηση, συνολικής διάρκειας 65 λεπτών. 20 γνωστά ποιήματα γίνονται το κεντρικό σημείο των ολιγόλεπτων αυτών video, με την προσωπική ματιά του σκηνοθέτη Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη.  Η παρουσίασή τους σε πολλά σημεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με σημαντικότερη αυτήν στο ίδιο το σπίτι του Καβάφη στην Αλεξάνδρεια, καθιστούν τις «ΠΝΟΕΣ» έργο με ουσία και δύναμη, άξιο όχι μόνο για την προβολή τους αλλά και για ουσιαστική συζήτηση γύρω από την τέχνη του σινεμά, την λογοτεχνία και τα εικαστικά.

§  Αθήνα - Κινηματογράφος MikroKosmos - 16/10 - Λεωφ. Συγγρού 106 - 20:00
§  Θεσσαλονίκη - Θέατρο Σοφούλη - 13/10 - Τραπεζούντος 5 - 18:30
§  Ξάνθη - Λαογραφικό Μουσείο Φ.Ε.Ξ. - 14/10 - Αντίκα 7 - 21:00    

Οι είσοδος για το κοινό στις προβολές των «Πνοών» είναι ελεύθερη με προϋπόθεση την κράτηση θέσης μέσω του συνδέσμου της VIVA  https://www.viva.gr/tickets/festival/micro-m-festival-2022/  ή τηλεφωνικά από τα ταμεία των χώρων.

Αγορά Εισιτηρίων εδώ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.