IMMF 2023: Το κινηματογραφικό φεστιβάλ Micro μ στήνει κάλπες σε εννέα πόλεις

IMMF 2023: Το κινηματογραφικό φεστιβάλ Micro μ στήνει κάλπες σε εννέα πόλεις

Το International Micro μ Festival επιστρέφει για δέκατη τρίτη χρονιά για να ενώσει τους λάτρεις της ταινίας μικρού μήκους σε όλη την Ελλάδα και να αναδείξει την αγαπημένη ταινία μικρού μήκους για το 2023. Από τις 12 ως τις 14 Οκτωβρίου, το κοινό του φεστιβάλ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Βέροια, Πτολεμαΐδα, Ρέθυμνο, Ιωάννινα, Κοπεγχάγη και Παρίσι θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα ελληνικών και ξένων ταινιών μικρού μήκους και να επιβραβεύσει τους αγαπημένους του δημιουργούς με βραβεία που στόχο έχουν να τους ενθαρρύνουν στην συνέχιση της δημιουργικής τους πορείας.

Η κεντρική εκδήλωση του IMμF 2023, το «ζωντανό» ελληνικό διαγωνιστικό μέρος του, θα προβληθεί το Σάββατο 14 Οκτωβρίου ταυτόχρονα και στις 9 πόλεις του φετινού δικτύου του Micro μ προσκαλώντας το κοινό να παρακολουθήσει τις 15 ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων δημιουργών και να ψηφίσει για την αγαπημένη του.

Τις υπόλοιπες ημέρες οι θεατές του φεστιβάλ θα έχουν την δυνατότητα, ανάλογα σε ποια πόλη βρίσκονται, να απολαύσουν και να επιλέξουν την αγαπημένη τους Σπουδαστική Ελληνική ταινία στο σπουδαστικό διαγωνιστικό που διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά. Το πρόγραμμα προβολών του φεστιβάλ ολοκληρώνει για ακόμη μία χρονιά το διεθνές μέρος του φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει ξένες ταινίες μικρού μήκους πρώτης προβολής στην Ελλάδα.

Τα Βραβεία που θα δοθούν στους νικητές του Διαγωνιστικού και του Σπουδαστικού θα είναι συνολικής αξίας άνω των 3.500€ και σαν στόχο έχουν να διευκολύνουν τις επόμενες παραγωγές των κινηματογραφιστών που θα αναδειχθούν μέσω της ψηφοφορίας του κοινού. Πιο συγκεκριμένα:

Η αγαπημένη ταινία του Micro μ για το 2023 θα λάβει:

Το Ποσό των 1.000€ προσφορά της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ

Δικαίωμα ενοικίασης εξοπλισμού και υπηρεσίες Post Production για την επόμενη παραγωγή του σκηνοθέτη αξίας 1.000€ από την εταιρεία RGB studios

Η δεύτερη αγαπημένη ταινία

Το ποσό των 500 € προσφορά της οργανωτικής επιτροπής

Η τρίτη Αγαπημένη ταινία

Δικαίωμα ενοικίασης εξοπλισμού και υπηρεσίες Post Production για την επόμενη παραγωγή του σκηνοθέτη αξίας 500 € από την εταιρεία RGB studios

Η Αγαπημένη Σπουδαστική Ταινία

Την ικανή και εξαιρετικά εύχρηστη mirrorless κάμερα Nikon Z 30 VLOGGER KIT με 16-50mm f3.5-6.3 VR αξίας 899€, σχεδιασμένη ειδικά για τις ανάγκες των δημιουργών και είναι μια προσφορά της ΔΑΜΚΑΛΙΔΗΣ Α.Ε.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Διαγωνιστικό Μέρος: 14/10 – 18:30 (Ώρα Ελλάδος)

Γενική Είσοδος: 8€

Αθήνα ΑΕΛΛΩ Cinemax Πατησίων 140, Αθήνα   
Θεσσαλονίκη Θέατρο Σοφούλη Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά
Πτολεμαΐδα Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας Περγάμου 62, Πτολεμαΐδα
Βέροια Κινηματογράφος ΣΤΑΡ Μητροπόλεως 57, Βέροια
Ρέθυμνο Κέντρο Βυζαντινών Τεχνών Εθ. Αντιστάσεως 84 ,Παλιά Πόλη
Ρόδος Αιθ. Συλλόγου Αρχιτεκτονικής & Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου             
Κατάλυμα Αγγλίας, Μεσαιωνική Πόλη
Ιωάννινα Πολιτιστικός Πολυχώρος "Δ.Χατζή" Ακτή Μιαούλη & Μετσόβου
Κοπεγχάγη Indre by kulturhus Ch. Ammundsens Pl. 3, København
Παρίσι Centre Culturel Irlandais 5, rue des Irlandais - 75005 Paris

*Οι τιμές των εισιτηρίων παρουσιάζουν μικρή απόκλιση ανά πόλη. Λεπτομέρειες θα βρείτεστο site του Micro μ ή τηλεφωνικά από τα ταμεία των χώρων.

**Στις πόλεις του εξωτερικού  η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σπουδαστικό:

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Micro μ θα φιλοξενήσει το σπουδαστικό διαγωνιστικό τμήμα.

Η προβολή του Σπουδαστικού μέρους έχει σαν στόχο να δώσει βήμα στη νέα γενιά των κινηματογραφιστών και να του επιτρέψει να μοιραστούν τα πρώτα τους βήματα στην κινηματογραφία με το κοινό των πόλεων του Micro μ. Η αγάπη του κόσμου δε τα δύο προηγούμενα χρόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου και προβλήθηκε το νεοσύστατο μέρος του φεστιβάλ οδήγησε την οργανωτική επιτροπή του να δρομολογήσει μία διεύρυνση του γεωγραφικού ορίζοντα προβολής και σε άλλες πόλεις ξεκινώντας φέτος από την Ρόδο. Το βραβείο για την αγαπημένη σπουδαστική ταινία όπως και πέρσι θα εστιάζει στην διευκόλυνση της δημιουργικής πορείας των συντελεστών της και είναι μια κάμερα Nikon Z 30 VLOGGER KIT με 16-50mm f3.5-6.3 VR αξίας 899€ προσφορά της ΔΑΜΚΑΛΙΔΗΣ Α.Ε.

Θεσσαλονίκη Θέατρο Σοφούλη 12/10    Τραπεζούντος 5 21:00
Αθήνα ΑΕΛΛΩ Cinemax 13/10 Πατησίων 140, Αθήνα 21:00
Ρόδος Αιθ. Συλλόγου Αρχιτεκτονικής & Πολιτιστ. Κληρονομ. Ρόδου 13/10 Κατ. Αγγλίας Μ. Πόλη    20:00

*Για  τις τιμές των εισιτηρίων ενημερωθείτε από το site του Micro μ ή τηλεφωνικά από τα ταμεία των χώρων.

Διεθνές μέρος: 

Το καθιερωμένο εδώ και χρόνια διεθνές μέρος του Micro μ φιλοξενεί φέτος δέκα ταινίες μικρού μήκους από ισάριθμές χώρες από Ευρώπη, Ασία και Αμερική, βραβευμένες όλες σε διεθνή φεστιβάλ, της τελευταίας χρονιάς.

 

Αθήνα ΑΕΛΛΩ Cinemax 12/10 Πατησίων 140, Αθήνα 21:30
Ρόδος Αιθ. Συλλόγου Αρχιτεκτονικής & Πολιτιστ. Κληρονομ. Ρόδου  12/10    Κατ. Αγγλίας Μ. Πόλη    20:00

*Για τις τιμές των εισιτηρίων ενημερωθείτε από το site του Micro μ ή τηλεφωνικά από τα ταμεία των χώρων.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.