ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: Η Κίχλη αυτοσυστήνεται

ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: Η Κίχλη αυτοσυστήνεται

Η ΚΙΧΛΗ ΑΥΤΟΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ

μέσα από νέα και παλαιότερα κείμενα, τη φιλοσοφία των σειρών της καθώς και την τυπογραφική και αισθητική επιμέλεια των βιβλίων.

Σας περιμένουμε το Σάββατο 27-04-2024 στον χώρο της Κίχλης, Αριστοτέλους 39, από τις 11:00 π.μ., για να γιορτάσουμε μαζί την Ημέρα Βιβλίου με πολλές εκδηλώσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Α' ενότητα: Δοκίμια 11:00

Η Ωντέτ Βαρών -Βασάρ συζητά με τον Αλέξη Πολίτη για το βιβλίο Διαβάζοντας ποίηση.

Β΄ενότητα: Μικρή σειρά 11:30

Η εκδότρια της Κίχλης παρουσιάζει τη φιλοσοφία της σειράς με ειδική αναφορά στη Σωφρονιστική αποικία του Κάφκα. Ακολουθεί συζήτηση με τον μεταφραστή Γιάννη Κοιλή για την Πεταλούδα του Wilhem Busch.

Γ΄ενότητα: Μεγάλη σειρά μεταφρασμένης πεζογραφίας 11:50

Παρουσίαση της φιλοσοφίας της σειράς από την εκδότρια με ειδική αναφορά στη Σώσα του Ισαάκ Μπασέβιτς Σίνγκερ. Ακολουθεί συζήτηση με τον μεταφραστή Γιάννη Κοιλή για τους Μαύρους Καθρέφτες του Arno Schmidt.

Ο Αριστοτέλης Σαΐνης συζητά με τον μεταφραστή Νίκο Σκοπλάκη για το queer μυθιστόρημα του Alex Scouffi Χρυσόψαρο, δωμάτια μετ΄επίπλων.

Δ' ενότητα: Συζήτηση για την Αποκολοκύνθωση του Σενέκα 12:30

Ο Αριστοτέλης Σαΐνης και η Γιώτα Κριτσέλη συζητούν με τον Στάυρο Τσιτσιρίδη, συγγραφέα του βιβλίου Σενέκας Αποκολοκύνθωση.

Ε' ενότητα: Ελληνική Πεζογραφία | Η. Χ. Παπαδημητρακόπουλος 13:15

Με αφορμή την ολοκλήρωση της έκδοσης των διηγημάτων του Ηλία Χ. Παπαδημητρακόπουλου σε έξι τόμους, ο Αριστοτέλης Σαΐνης και η Γιώτα Κριτσέλη συζητούν με τους πεζογράφους Δήμητρα Λουκά και Γιώργο Χωματηνό για το πώς οι νεότεροι συγγραφείς διαβάζουν το έργο του Η. Χ. Παπαδημητρακόπουλου, αλλά και για τα θέματα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γραφής του. 

ΣΤ' ενότητα: Ποίηση 14:00

Η Αγγελική Πεχλιβάνη παρουσιάζει τη νέα ποιητική της συλλογή 40 εμπύρετα όνειρα.

Ζ' ενότητα: Τυπογραφική και αισθητική επιμέλεια 14:20

Η εκδότρια της Κίχλης συζητά με τους αναγνώστες για την τυπογραφική και αισθητική επιμέλεια των βιβλίων της Κίχλης. Ακολουθεί συζήτηση με την Εύη Τσακνιά για την εικονογράφηση των βιβλίων των Νίκου Καχτίση, του Αργύρη Χιόνη, του Ηλία Χ. Παπαδημητρακόπουλου κ.α.

Διηγήματα του Ηλία Χ. Παπαδημητρακόπουλου και του Αργύρη Χιόνη διαβάζουν η Μελίσσα Στοΐλη και η Ζωζέτα Ανδρουλάκη.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.