Ηλεκτρονικό session στο «Γαλλικό» με τον Nikko Patrelakis

Ηλεκτρονικό session στο «Γαλλικό» με τον Nikko Patrelakis

Η γαλλική και η ελληνική ηλεκτρονική σκηνή σας δίνουν ραντεβού στο καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου. Τις τελευταίες Πέμπτες κάθε μήνα, Ιανουάριο με Μάρτιο και Σεπτέμβρη με Νοέμβρη, ελάτε για ποτό στην οδό Σίνα σε ένα… ηλεκτρισμένο after work.

Επόμενος καλεσμένος των Ηλεκτρονικών Sessions, ο DJ Nikko Patrelakis.

Ο Νίκος Πατρελάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μουσική και μαθηματικά. Ως μουσικός κυκλοφορεί albums και singles με ηλεκτρονικό/fusion ήχο σε όλο τον κόσμο, για δύο δεκαετίες. Κομμάτια του έχουν συμπεριληφθεί σε δεκάδες διεθνείς συλλογές. Έχει γράψει και παράγει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, ταινίες, ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, μουσικά θέματα για τελετές και διεθνείς εκδηλώσεις, ανάμεσα σε αυτά και μουσικά θέματα για τις τελετές των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004. Έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς και παραγωγούς από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, όπως ο Paul McCartney και ο Lenny Cravitz. Ως Dj έχει συμβάλλει, από τα 90’s μέχρι σήμερα, στη δημιουργία της ελληνικής dance σκηνής, με residencies και guests στα μεγαλύτερα club της χώρας.

Έχει ιδρύσει μαζί με την Μελίτα Κάραλη το doctv.gr, το radiodoc.gr και την εταιρεία παραγωγής Specials Digital, μέσα από την οποία έχει δημιουργήσει εικόνα και ήχο για διεθνείς και ελληνικούς οργανισμούς και εταιρείες.

Το 2018, σκηνοθέτησε και παρήγαγε τα visuals για το ιστορικό live της επανένωσης των Στέρεο Νόβα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τον Ιανουάριο 2020 σκηνοθέτησε και δημιούργησε τα visuals για το έργο «Ο κόσμος είναι ένας» σε μουσική Κ. Βήτα και ποίηση Γ. Ρίτσου, στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Αυτό τον καιρό δημιουργεί το 6o προσωπικό του album.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.