Ιάσων Κεραμίδης, Βenedict Klöckner, Απόστολος Παληός | Ρεσιτάλ-αφιέρωμα στον Rachmaninov

Ιάσων Κεραμίδης, Βenedict Klöckner, Απόστολος Παληός | Ρεσιτάλ-αφιέρωμα στον Rachmaninov

Στο συνθέτη και πιανίστα Sergey Rachmaninov [Σεργκέι Ραχμάνινοφ] (1873-1943), έναν από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της εποχής του, είναι αφιερωμένο το ρεσιτάλ μουσικής δωματίου που παρουσιάζουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο βιολονίστας Ιάσων Κεραμίδης, ο τσελίστας Βenedict Klöckner [Μπένεντικτ Κλαίκ8:30 το βράδυνερ] και ο πιανίστας Απόστολος Παληός, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στις , με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου ρώσου μουσουργού.

Οι τρεις βραβευμένοι δεξιοτέχνες, οι οποίοι έχουν στο ενεργητικό τους εμφανίσεις στις πιο γνωστές αίθουσες συναυλιών του κόσμου, αναζήτησαν στην εργογραφία του Rachmaninov συνθέσεις που συνδυάζουν το βιολί, το βιολοντσέλο και το πιάνο.

Στην κοινή τους εμφάνιση στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, θα ερμηνεύσουν τη Σονάτα σε σολ ελάσσονα για βιολοντσέλο και πιάνο, το Vocalise σε μεταγραφή για βιολί και πιάνο, τη Ρομάντζα σε λα ελάσσονα για βιολί και πιάνο, τα Κομμάτια σαλονιού (Morceaux de salon), επίσης για βιολί και πιάνο, καθώς και το Ελεγειακό τρίο αρ. 1 σε σολ ελάσσονα για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από τη Μελωδία πάνω σε ένα θέμα του Ραχμάνινοφ (σε μεταγραφή για βιολί και πιάνο) του Modest Altschuler (1873-1963) [Mόντεστ Αλτσούλερ], ο οποίος ήταν συμφοιτητής του Sergey Rachmaninov στο Ωδείο της Μόσχας. Το έργο βασίζεται σε μελωδία πιανιστικού αυτοσχεδιασμού του Rachmaninov για τον φίλο του, την οποία ο Altschuler επεξεργάστηκε πολλά χρόνια αργότερα.

* Προπώληση εισιτηρίων: 210 72 82 333 & ΕΔΩ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.