Ιανουάριος 2020 | Εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο

Ιανουάριος 2020 | Εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο

Και τη νέα χρονιά, ο «Ελληνικός Κόσμος» προσκαλεί τους μικρούς του φίλους στα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει τα Σαββατοκύριακα του Ιανουαρίου. Αναλυτικότερα:

Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας

11/1/2020 - Φεγγαράκι μου λαμπρό…θα’ ρθω τώρα να σε βρω, να σε δω από κοντά, να μου μάθεις μυστικά!
Ένα μαγικό ταξίδι στη σελήνη για μικρούς και μεγάλους αστροναύτες. Μια περιπέτεια ανάμεσα σε κρατήρες, φεγγαρόσκονη, κομήτες και πεφταστέρια. Ένα μικρό βήμα για το παιδί, ένα μεγάλο για την παιδικότητα.

18/1/2020 - Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης
Καλοκαίρι, τραγούδι, χορός και ξεγνοιασιά... ή μήπως δεν είναι έτσι! Στο δάσος της ΙΜΕοχώρας, τα Τζιτζίκια έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης, ένας φοβερός μαέστρος και τενόρος, έχασε τη χορωδία του και ψάχνει να βρει καινούριους φίλους για να τον βοηθήσουν να ξαναφέρει το χορό και το τραγούδι. Με ερέθισμα την ιστορία της χορωδίας των τζιτζικιών, τα παιδιά μπαίνουν σε μελωδικά μονοπάτια και ανακαλύπτουν τα μυστικά του κόσμου της μουσικής.

25/1/2020 - Το λιοντάρι και ο ποντικός
Ο δυνατός και ο αδύναμος, ο μεγάλος και ο μικρός. Δύο ήρωες τόσο διαφορετικοί συναντιούνται σε έναν μύθο του Αισώπου και μας δείχνουν πόσο χρειάζεται ο ένας τον άλλον. Η αναζήτηση της διαφορετικότητας μέσα από έναν μύθο του Αισώπου. Με ερέθισμα την αφήγηση του μύθου παιδιά και γονείς δημιουργούν και ξεκινούν ένα ταξίδι στο μύθο μέσω της δραματοποίησης του. Πώς ένιωθε το λιοντάρι και το ποντίκι στη σπηλιά; Πώς είναι το θυμωμένο λιοντάρι, και τι συμβαίνει όταν αυτό παγιδευτεί;

Πληροφορίες:
• Ώρα έναρξης: 11:30
• Διάρκεια προγραμμάτων: 70'
• Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: €8 ευρώ/παιδί, €4/ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
• Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
• Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, Τ. 212 254 0000

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 5 έως 12 ετών

12/1/2020 - Αλλόκοτα, τρομακτικά, μοναδικά είναι τέρατα και είναι μυθικά!
Ο Κέρβερος, ο Όρθρος ή η Χίμαιρα είναι μόνο μερικά από τα τέρατα της Ελληνικής Μυθολογίας. Ζούσαν σε διαφορετικά μέρη και είχαν διαφορετικούς γονείς… Οι αρχαίοι Έλληνες τα επινόησαν για να ερμηνεύσουν διαφορετικά φαινόμενα. Τα παιδιά θα παίξουν ένα διαφορετικό παιχνίδι ανακάλυψης όλων αυτών των σπάνιων μυθολογικών πλασμάτων.
* Για παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού

19/1/2020 -  Υλικά και εργαλεία στο εργαστήρι του Φειδία
Μάρμαρο, ξύλο, ελεφαντόδοντο αρκούν για να δώσει ζωή στα έργα του ο ξακουστός γλύπτης. Ο Φειδίας έκανε «θαύματα»! Τα παιδιά θα γνωρίσουν τον γλύπτη και θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα χρησιμοποιώντας την τεχνική decoupage.
* Για παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού

26/1/2020 - Ψάχνοντας το μυστήριο της ζωής | Δωμάτιο Μυστηρίου   
Με την ανακάλυψη της Χώρο-Χρόνο μηχανής του, ο Δρ. Λάμπης Ανακαλυπτάκης ταξιδεύει σε πολιτισμούς του παρελθόντος και του παρόντος για να μάθει τα μυστικά τους. Τα παιδιά θα τον βοηθήσουν να τα αποκρυπτογραφήσει για να λύσουν το Μυστήριο της ζωής. Πέντε πολιτισμοί του παρελθόντος, σημαντικά στοιχεία, γρίφοι, θρύλοι και ένα άτυπο παιχνίδι θησαυρού συνθέτουν μια εκπαιδευτική αλλά ιδιαίτερα διασκεδαστική δράση που οδηγεί στην λύση του Μυστηρίου.
* Για μαθητές από Γ’ Δημοτικού έως ΣΤ’ Δημοτικού

Πληροφορίες:
• Ώρες έναρξης: 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη).
• Διάρκεια προγραμμάτων: 90'
• Κόστος συμμετοχής: €8,5
• Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
• Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση Τ. 212 254 0000

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.