Η Βερόνικα Ράιμο έρχεται στην Αθήνα για μία και μόνο εκδήλωση

Η Βερόνικα Ράιμο έρχεται στην Αθήνα για μία και μόνο εκδήλωση

Η Βερόνικα Ράιμο έρχεται στην Αθήνα, για μία και μόνο εκδήλωση, και το ΔΩΜΑ σάς προσκαλεί να την γνωρίσετε από κοντά και να την ακούσετε να συζητάει* για το βιβλίο της, «ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ», που μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά σε μετάφραση Δήμητρας Δότση.

* Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα αγγλικά. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις θέσεις του χώρου.

ΒΡΑΒΕΙΟ STREGA ΝΕΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ BOOKER 2024

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 

Η Βερόνικα μεγαλώνει στη Ρώμη, στα τέλη του 20ού αιώνα και τις αρχές του 21ου. Ή μάλλον, προσπαθεί να μεγαλώσει, διότι δεν έχει ιδέα πώς γίνεται αυτή η δουλειά. Η οικογένειά της είναι μια συνηθισμένη ιταλική οικογένεια, δηλαδή ένα κουβάρι από νευρώσεις, μονομανίες και άγχη. Οι σχέσεις της με τους άντρες είναι άστατες και χαοτικές-κάπως σαν τη σχέση της με την ίδια την πραγματικότητα. 

Σήμερα, μεγάλη πια, η συγγραφέας Βερόνικα Ράιμο αναλογίζεται πώς έφτασε ώς εδώ, και το κάνει με τον μόνο τρόπο που είναι στ΄αλήθεια εφικτός: με μια διαβρωτική και ξεκαρδιστική, σαρκαστική αλλά και τρυφερή παλινδρόμηση ανάμεσα στις αμφίβολες αλήθειες και τα μισά ψέματα με τα οποία κατασκευάζουμε τον εαυτό μας.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: 

Η Veronica Raimo (1978) γεννήθηκε στη Ρώμη, όπου και ζει. Μετά τις σπουδές της στη φιλολογία, έκανε στο Βερολίνο διδακτορικό στο γερμανικό σινεμά. Με το Ας πούμε πως είμαι εγώ (Niente di vero), το τέταρτο μυθιστόρημά της, κέρδισε το βραβείο Strega Νέων Συγγραφέων και το Viareggio Rèpaci, ενώ ήταν υποψήφια για το Strega και το Διεθνές Βραβείο Booker 2024. Το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και ετοιμάζεται η μεταφορά του στον κινηματογράφο.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.