Η Θάλασσα Μέσα Μου, του Alejandro Amenabar

Η Θάλασσα Μέσα Μου, του Alejandro Amenabar

Από τον πολυβραβευμένο Ισπανό σκηνοθέτη Alejandro Amenabar, μια από τις σημαντικότερες ταινίες του νέου Ισπανικού κινηματογράφου. Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, βραβείο ερμηνείας για τον Χαβιέ Μπαρδέμ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και πάνω από 60 βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ.

Ο Ραμόν είναι τετραπληγικός, κλινήρης για τριάντα χρόνια. Μόνο του παράθυρο στον κόσμο αυτό του δωματίου του, απ' όπου φαντάζεται τη θάλασσα όπου ταξίδευε από μικρός. Μοναδική του επιθυμία, να τερματίσει αξιοπρεπώς τη ζωή του.

Δύο γυναίκες θα αλλάξουν τον κόσμο και τις εμπειρίες του: η δικηγόρος Χούλια, που τον στηρίζει στον αγώνα του και η Ρόζα, μία χωριατοπούλα πεπεισμένη ότι αξίζει τον κόπο να ζεις. Ανθρώπινη ηθική που αμφισβητείται, αμετακίνητη επιθυμία για θάνατο:
Η αγάπη ιδωμένη από τα μάτια ενός ανθρώπου που δε θέλει να αγαπά, που επιβεβαιώνει ότι μόνο κάποιος που τον αγαπά αληθινά θα τον βοηθήσει να πραγματοποιήσει το τελευταίο ταξίδι που τόσο λαχταρά, το ταξίδι στη θάλασσα, εκεί όπου κάποτε άγγιξε τα όρια του θανάτου.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.