Η σύνδεση της κλιματικής αλλαγής με την υγεία. Η περίπτωση του Covid-19

Η σύνδεση της κλιματικής αλλαγής με την υγεία. Η περίπτωση του Covid-19

Η τρίτη συζήτηση του κύκλου «Συναντήσεις Επιστήμης» του Ιδρύματος Ευγενίδου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 και ώρα 15:00, με θέμα «Η σύνδεση της κλιματικής αλλαγής με την υγεία. Η περίπτωση του Covid-19» και προσκεκλημένους ομιλητές τον Δρα Μανόλη Κογεβίνα, Καθηγητή του ISGlobal στη Βαρκελώνη, και τον Sir Andy Haines, Καθηγητή Περιβαλλοντικής Αλλαγής και Δημόσιας Υγείας στο London School of Hygiene and Tropical Medicine, στο Λονδίνο.

Ο Δρ Μανόλης Κογεβίνας θα αναφερθεί στον καθοριστικό ρόλο των περιβαλλοντικών παραγόντων στην εμφάνιση νέων λοιμωδών νόσων, όπως η COVID-19, και στις πολιτικές διαχείρισης της υγειονομικής και οικολογικής κρίσης, και ο Sir Andy Haines θα μιλήσει για την επίδραση και τις επιπτώσεις των περιβαλλοντικών παραγόντων στην υγεία αλλά και τα οφέλη που μπορεί να προκύψουν στην υγεία και στην οικονομία, από την εφαρμογή μιας πολιτικής χαμηλών εκπομπών άνθρακα στον τομέα των μεταφορών, των τροφίμων και της γεωργίας αλλά και της στέγασης.

Την εκδήλωση θα προλογίσει η Μαρία Ντερτιλή, Βιολόγος του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Σημειώνεται ότι η παρουσίαση του Δρα Κογεβίνα θα πραγματοποιηθεί στα Ελληνικά και του Sir Andy Haines στα Αγγλικά.

Για να κάνετε την εγγραφή σας στην τρίτη ‒διαδικτυακή‒ συζήτηση των «Συναντήσεων Επιστήμης» του Ιδρύματος Ευγενίδου πατήστε https://zoom.us/webinar/register/WN_pVb_-MW1T0qhYquWcoyhuQ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.