Η Σκηνοθεσία του Μοντάζ | Διαδικτυακό σεμινάριο με τον Κώστα Φραγκούλη

Η Σκηνοθεσία του Μοντάζ | Διαδικτυακό σεμινάριο με τον Κώστα Φραγκούλη

Η Luminous Eye φιλοξενεί διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο "Η Σκηνοθεσία του Μοντάζ" και εισηγητή τον σκηνοθέτη, συγγραφέα και μοντέρ Κωνσταντίνο Φραγκούλη.

Με αναλύσεις πλάνων και σκηνών και από την οπτική του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Κώστα Φραγκούλη αρχάριοι και ερασιτέχνες μπορούν να συμμετέχουν στο τελευταίο στάδιο μιας ταινίας που είναι το μοντάζ.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν τις βασικές αρχές ενός προγράμματος μοντάζ και θα παρουσιάσουν τον δικό τους μοναδικό συνδυασμό πλάνων. Ο Κώστας Φραγκούλης, με εμπειρία σε μοντάζ για βιντεοκλίπ και trailer, παρουσιάζει τη σημασία του ρυθμού των πλάνων και της μουσικής σε συνδυασμό με το νόημα που προκύπτει από τη σειρά των ενωμένων πλάνων. Σημειώνεται ότι θα υπάρξει καθοδήγηση για το πρόγραμμα μοντάζ του καθενός. Ο κύκλος του σεμιναρίου περιλαμβάνει:
- Μέθοδοι Montage από τη μορφή του Φιλμ έως και τα Ψηφιακά μέσα (Ανάλυση σκηνών, ταινιών)
- Το Montage στη Μουσική (Video Clip)
- Οι Βασικές αρχές Montage

* Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά. (Διευκόλυνση για τους συμμετέχοντες που έχουν εγγραφεί: σε περίπτωση που δεν θα είναι εφικτό να παρακολουθήσουν μία ή και όλες τις διαδικτυακές συναντήσεις, μπορούν να τη/τις δουν βιντεοσκοπημένη/ες στο χρόνο που επιθυμούν, χωρίς την ενεργή συμμετοχή τους.)
* Διάρκεια: 13 συναντήσεις των 2 ωρών
* Ημερομηνίες: Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 – 26 Απρίλιου 2021
* Ώρες Διεξαγωγής: 18:00 – 20:00
* Κόστος Διδάκτρων (26 ώρες): €125 (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ)
* Μπορείτε να κάνετε εγγραφή εδώ. 

Για πιθανές απορίες επικοινωνείστε στο info@luminouseye.net

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Κώστας Φραγκούλης σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Κινηματογράφο στη Αθήνα. Το 2008 με τη πρώτη του μικρού μήκους ταινία το «Γάλα», γυρισμένη σε ασπρόμαυρο 16mm φιλμ, πήρε το Βραβείο Καλύτερης Σπουδαστικής Ταινίας Μικρού Μήκους στη Δράμα και το ισότιμο κρατικό βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Οι επόμενες τρεις μικρού μήκους ταινίες του, έχουν όλες προβληθεί και βραβευθεί σε άλλα διεθνή Φεστιβάλ. Έχει δουλέψει σαν σκηνοθέτης και μοντέρ trailer στο Θέατρο και για μουσικά βιντεοκλίπ. Υπήρξε συνδιοργανωτής και παραγωγός κινηματογραφικών εργαστηρίων του Film Stockholm και της Ελληνικής Πρεσβείας της Σουηδίας στο νησί της Σάμου απ’ όπου και κατάγεται. Έχει ιδρύσει με τους υπόλοιπους συνεργάτες του την εταιρία παραγωγής ταινιών Visual Therapy Productions από το 2010. Η τελευταία μικρού μήκους ταινία του «Το πτώμα ήταν νεκρό» βραβεύθηκε σαν καλύτερη Διεθνής μικρού μήκους ταινία στη Ταϊλάνδη, όπου και φαίνεται να τον αγαπούν! Οι γονείς του αποδέχθηκαν το γεγονός ότι είναι Σκηνοθέτης και δεν του ξαναζήτησαν να γίνει φαρμακοποιός. Αυτόν το καιρό αναπτύσσει το σενάριο για τη μεγάλου μήκους ταινίας του με τίτλο «Αγία Ξανθή» και τη μικρού μήκους ταινία «Σκοτεινός Θάλαμος» που είναι βασισμένη στο διήγημα του συγγραφέα και συν-σεναριογράφου του, Χρήστου Αστερίου.

Filmography: “A buddy already dead” short movie, 2016, colour shot on RED camera, 14.41 “Actually” short movie, HD colour 2013, 05:56 “End of Story” short movie, HD colour, 2010, 12:58 “Milk” short movie, film S16mm B&W, 2008, 07:25

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.