Η Sinfonia Varsovia στο «Φεστιβάλ της Άνοιξης» στο Μέγαρο Μουσικής

Η Sinfonia Varsovia στο «Φεστιβάλ της Άνοιξης» στο Μέγαρο Μουσικής

Τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσει εμβληματικές δημιουργίες πολωνών συνθετών από πολωνούς μουσικούς, τον βιρτουόζο πιανίστα Rafał Blechacz [Ράφαλ Μπλέχατς] και τη διεθνώς καταξιωμένη Sinfonia Varsovia, θα έχει το κοινό που θα βρεθεί στην εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ της Άνοιξης, το Σάββατο 1 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

O κορυφαίος σολίστ στην ερμηνεία έργων Chopin της γενιάς του, θριαμβευτής του ομώνυμου 15ου Διεθνούς Διαγωνισμού της Βαρσοβίας (2005) και κάτοχος του Gilmore Artist Award ‒αποκαλούμενου και «βραβείου Νόμπελ του πιάνου»‒ θα παρουσιάσει το Κοντσέρτο αρ. 2 για πιάνο και ορχήστρα σε φα ελάσσονα, έργο 21 του Frédéric Chopin [Φρεντερίκ Σοπέν]. Στις ορχηστρικές συνθέσεις της βραδιάς, η Δεύτερη συμφωνία του πολωνού συνθέτη Krzysztof  Penderecki [Κρίστοφ Πεντερέτσκι], καλλιτεχνικού διευθυντή της ορχήστρας επί σειρά ετών, και η Εισαγωγή από τον «Ελεύθερο σκοπευτή» του Carl Maria von Weber [Καρλ Μαρία φον Βέμπερ].

Στο πόντιουμ, ο σέρβος μαέστρος Aleksandar Marković [Aλεξαντάρ Μάρκοβιτς], πρώτος προσκεκλημένος αρχιμουσικός της Sinfonia Varsovia.

Συνδιοργάνωση με το Ινστιτούτο Adam Mickiewicz και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

* Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ.
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.