Η ψυχή του βιολιού

Η ψυχή του βιολιού

-Πες μου, δασκάλα.
-Μέσα στο βιολί υπάρχει ένα λεπτό-λεπτό ξυλαράκι.
Αυτή είναι η ψυχή του. Χωρίς αυτή, βιολί δεν υπάρχει.
-Έχει το βιολί ψυχή;
-Έχει, κι αν τη βρεις ποτέ δεν θα τη χάσεις.


Ένα αγόρι γεννιέται μέσα στην ανεξάντλητη αγάπη που μοιράζονται οι γονείς του, μέσα στα τραγούδια που ακούει απ’ τη μητέρα του και τη μουσική που παίζει ο πατέρας του. Οι πρώτοι ήχοι που βγάζει είναι ήχοι βιολιού και όταν αρχίζει να επικοινωνεί με τον κόσμο γύρω του, το κάνει μέσω της μουσικής καθώς δε χρησιμοποιεί λέξεις αλλά ήχους. Οι γονείς  αποδέχονται τις επιλογές του και τον εμπιστεύονται να φύγει από το σπίτι και να βρει το δικό του τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας. Στο ταξίδι του θα συναντήσει ένα κορίτσι με το οποίο θα επικοινωνήσει μέσω της μουσικής αλλά και για πρώτη φορά με λέξεις.

Μια μαγική ιστορία που περνάει δρόμους και βουνά, λίμνες και δάση, πολιτείες και χωριά. Βλέπει τους ήλιους και τα φεγγάρια να χάνονται και να γεννιούνται ξανά. Φτάνει παντού εκεί όπου κάποιος θέλει να την ακούσει.

Μια παράσταση με λόγο, ζωντανή μουσική, σκιές και σιωπές, βασισμένη στην παραμυθογραμμένη ιστορία που υπογράφει η βραβευμένη συγγραφέας Εύη Γεροκώστα. Ένα θέαμα που σκηνοθετικά δένει με πρωτοποριακό τρόπο,στοιχεία σωματικού θεάτρου και θεάτρου σκιών και που τονίζει επιδέξια τη σημασία και την ανάγκη των ανθρώπων και των κοινωνιών για θεμελιώδεις αξίες όπως η αγάπη, η κατανόηση, η αποδοχή της διαφορετικότητας και η ελευθερία στην έκφραση και την επικοινωνία.
Ένα συναρπαστικό ταξίδι ανακάλυψης και συνειδητοποίησης που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Συντελεστές:
Κείμενο: Εύη Γεροκώστα
Σκηνοθεσία: Μαξιμιλιανός Γκοντορόζα
Σκηνικά/κοστούμια: Ιωάννα Κατσιαβού
Σκηνικά: Άννα Μωραϊτου - Αντώνης Χαζάπης
Μουσική: Μάτα Κούρτη
Ενορχήστρωση: Χρήστος Νικολάου
Ερμηνεύουν:
Μαξιμιλιανός Γκοντορόζα
Ίριδα Κανδρή
Απόστολος Μαλεμπιτζής
Αντιγόνη Νικολάου
Ιάσονας Παπαματθαίου
Περικλής Τιμπλαλέξης - Βιολί
Δημήτρης Δασκαλόπουλος - κιθάρα

Η συντάκτρια Μαρία Σπανουδάκη μίλησε με τoυς συντελεστές της παράστασης και μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη εδώ.
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.