Η πρωτοπόρος εικαστικός και performer LINDER στην Αθήνα τον Μάιο στην Ελλάδα από τον PCAI

Η πρωτοπόρος εικαστικός και performer LINDER στην Αθήνα τον Μάιο στην Ελλάδα από τον PCAI

Η καταξιωμένη καλλιτέχνις έρχεται για ένα πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας και μία ξεχωριστή performance τον Μάιο στους Δελφούς.

Λίγο πριν την ατομική της έκθεση στην Hayward Gallery του Λονδίνου, η καταξιωμένη Βρετανίδα καλλιτέχνις Linder Sterling (Λίβερπουλ, 1954) έρχεται στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του PCAI σε Αθήνα και Δελφούς, σε επιμέλεια Κίκας Κυριακάκου. Το πρόγραμμα θα κορυφωθεί την Τρίτη 21 Μαΐου, με μία περφόρμανς της καλλιτέχνιδας στο πρώην Παβιγιόν Πικιώνη, πλέον "πι", στους Δελφούς.

Η Linder είναι ευρέως γνωστή για το φωτογραφικό της έργο, το ριζοσπαστικό φεμινιστικό φωτομοντάζ και τη συγκρουσιακή της περφόρμανς, αλλά και ως πρώην front-woman του post-punk γκρουπ Ludus. Στην Ελλάδα το έργο της πρωτοπόρου δημιουργού παρουσιάστηκε πρόσφατα στην έκθεση του PCAI, Sheltered Gardens, την περίοδο 2022-2023, στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους, καθώς επίσης και στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ΕΜΣΤ, το 2024, στο πλαίσιο της παρουσίασης της ομώνυμης έκδοσης.

Επιμέλεια: Κίκα Κυριακάκου

Περισσότερες πληροφορίες για την performance και για τις κρατήσεις θέσεων θα ανακοινωθούν στις 8 Μαΐου.

Πληροφορίες: pcai.gr, [email protected] και τηλεφωνικά: +30 2104060088 (Δευτέρα-Παρασκευή: 9 π.μ.-5μ.μ.) 
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.