Η ποίηση των κινηματογραφιστών – με τον Τάκη Σπετσιώτη

Η ποίηση των κινηματογραφιστών – με τον Τάκη Σπετσιώτη

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια (γίνεται)», έχοντας αφιερώσει έντεκα χρόνια στην παρουσίαση της ποίησης από όσες/ους την γράφουν και την μεταφράζουν, ξεκινούν την δωδέκατη περίοδό τους με προσκλήσεις σε δημιουργούς άλλων τεχνών, που θα παρουσιάσουν την δική τους σχέση με την ποίηση: μέσω των ποιημάτων που αγαπούν, αλλά και μέσω του ίδιου του έργου τους.

Στην πρώτη φετινή εκδήλωση, προσκεκλημένος είναι ο γνωστός κινηματογραφιστής Τάκης Σπετσιώτης, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022.

Ο Τάκης Σπετσιώτης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1954. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αθήνα και εργάστηκε σε κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές. Ανάμεσα στις κυριότερες δουλειές του στην εικόνα είναι οι ταινίες: Η Λίζα και η άλλη, Καλλονή, Στην αναπαυτική μεριά, Μετέωρο και Σκιά ( με θέμα τη ζωή του ποιητή Ναπολέοντα Λαπαθιώτη· Α' Κρατικό Βραβείο Υπουργείου Πολιτισμού, 1986), Εις το φως της ημέρας (πάνω στο ομώνυμο, μοναδικό διήγημα του Κ.Π. Καβάφη), και Κοράκια (πάνω στο διήγημα «Το παράπονο του νεκροθάπτου» του Εμ. Ροΐδη). Έχει επίσης εκδώσει τα βιβλία πεζογραφίας και μελετών: Χαίρε Ναπολέων, Δελτίον ταυτότητος, Ταχτσής – Δεν ντρέπομαι, Τριανδρίες και Σία, Το άλλο κρεβάτι, Γραμματικός σ' ένα παιδί του δρόμου, και Ναπολέων Λαπαθιώτης – Ξεδιάλεγμα.

Η εκδήλωση θα γίνει ‘ζωντανά’ την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, στις 19:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης – όπου συστήνεται ενθέρμως η χρήση προστατευτικής μάσκας. Για όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν διά ζώσης, η εκδήλωση θα μεταδίδεται συγχρόνως μέσω live streaming από την σελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και το κανάλι της στο You Tube.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.