«Η Παυσίλυπος Χώρα της Αλισά» του Γιάννη Κόκα

«Η Παυσίλυπος Χώρα της Αλισά» του Γιάννη Κόκα

Η καλλιτεχνική ομάδα «Άλμπατρος» μετά του «Γιαλήτες ή αλλιώς αλήτες του γιαλού» (Θέατρο Φούρνος, 2019) και το «Στέλιο Ξύπνα» (Χώρος Κ4, 2023), καταγγέλλει τον πόλεμο και την γενοκτονία στην Παλαιστίνη και προτείνει στο κοινό την «Παυσίλυπο Χώρα της Αλισά», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκα.

Μια αντιπολεμική διασκευή του γνωστού παραμυθιού «Η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων» του Lewis Carrol που λαμβάνει χώρα στις υπόγειες στοές τη Λωρίδας της Γάζας εν μέσω βομβαρδισμών. Η νεαρή Αλισά για να σωθεί και να βρει τον μπαμπά της καταλήγει εκεί, όπου ένας μαγικός αλλά και βίαιος κόσμος αποκαλύπτεται, σε «μια χώρα δίχως έδαφος και ουρανό» . . .

Περίληψη:

Η νεαρή Αλισά ψάχνει τον μπαμπά της που έχασε, εν μέσω βομβαρδισμών, στη Λωρίδα της Γάζας. Για να σωθεί κρύβεται σε υπόγειες στοές, εκεί όπου αλλόκοτα πλάσματα κατοικούν έναν μαγικό αλλά και βίαιο κόσμο. Για να μπορέσει να βρει τον μπαμπά της η Αλισά, θα χρειαστεί να αναμετρηθεί με ολόκληρο τον παραλογισμό και τη φρίκη ενός πολέμου. . . Θα τα καταφέρει;

Συντελεστές:

Κείμενο/Σκηνοθεσία: Γιάννης Κόκας
Βοηθός Σκηνοθεσίας: Κατερίνα Μπησάρα
Μουσική: Χρήστος Παπαδόπουλος
Χορογραφίες: Λιλιάνα Κρυσταλλίδου
Τραγούδια: Ιόλη Σιφονίου
Φωτισμοί: Απόστολος Τσατσάκος
Σκηνικά- Κοστούμια Μαύρα Καζάκη
Φωτογραφιες: Βασίλης Γιαννόπουλος
Γραφιστικά Άγγελος Μπάλλας
Σχεδίαση Αφίσας: Λυδία Καλαμάντη
Επικοινωνία: Γιώτα Δημητριάδη

Παίζουν:

Μαριλένα Μπαρταλούτσι
Μαριαλένα Γαριού
Γιάννης Κόκας
Δήμητρα Παπουρτζή
Μαρίνος Ορφανός

Διάρκεια: 75 λεπτά

*κατάλληλη και για παιδιά άνω των 10 ετών.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.