Η «Όμορφη πόλη μαγική» στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων

Η «Όμορφη πόλη μαγική» στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων

Μια μουσική, θεατρική παράσταση πλημμυρισμένη από τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη θα παρουσιάσει το καλοκαίρι του 2024 ο Γιώργος Φρατζεσκάκης.

Κάτω από την Ακρόπολη, στο πιο παλιό σπίτι των Αθηνών, στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων θα ζωντανέψει μια ιστορία από τα μέσα της δεκαετίας του '60 για δύο μόνο παραστάσεις 19 και 20 Ιουλίου.

Στον προαύλιο χώρο του Αρχοντικού (οικία Αγίας Φιλοθέης, Αδριανού 96, Πλάκα) με τις καμάρες, τις σκάλες, το πηγάδι, τις πόρτες, τα δωμάτια, τα δωμάτια, τη στοά και τα αρχαία ευρήματα κάτω από το διάφανο δάπεδο θα αναβιώσουμε την πολιτική κατάσταση εκείνης της εποχής μέσα από την απλή καθημερινότητα των ανθρώπων.

Η ανάγκη για επιβίωση, η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, ο έρωτας δύο νέων που θέλουν να ακολουθήσουν το όνειρό τους, μέσα από εικόνες καθημερινές δοσμένες με χιούμορ και συγκίνηση.

Μια παράσταση πλημμυρισμένη από τη μουσική και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Μουσική και τραγούδια: Μίκης Θεοδωράκης 
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Γιώργος Φρατζεσκάκης 
Κοστούμια: Κιβωτός
Ενορχήστρωση-Διασκευή τραγουδιών: Κώστας Χαριτάτος
Χορογραφίες: Άννα Μάγκου
Φωτισμοί: Θανάσης Ρουμελιώτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Στεφανία Φιλιάδη
Φωτογραφίες: Γιώργος Κρίκος 
Artwork: Λουκάς Μελάς 
Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου 

Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί:
Νόνη Ιωαννίδου
Μάκης Πατέλης 
Κωνσταντίνος Λαγκός
Κορίνα Αλεξανδρίδου
Στεφανία Φιλιάδη
Ιωάννα Παυλίδου
και ο Αντώνης Ραμπαούνης 

Διάρκεια: 90 λεπτά 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.