Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό | Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους με και χωρίς διαταραχές αυτιστικού φάσματος

Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό | Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους με και χωρίς διαταραχές αυτιστικού φάσματος

Για έβδομη χρονιά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση, «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό», φέρνει σε επαφή με τη μουσική μεικτές ομάδες παιδιών, με και χωρίς διαταραχές αυτιστικού φάσματος, μαζί με τους γονείς τους. Εδώ, «γλώσσα επικοινωνίας» γίνονται οι νότες, οι ήχοι και ο ρυθμός, ενώ το πιάνο, η φλογέρα ή το σαξόφωνο αποτελούν τα μέσα αυτής της επικοινωνίας. Σε ένα εργαστήριο όπου οι ήχοι και τα μουσικά όργανα βοηθούν κάθε παιδί να απελευθερώσει τα συναισθήματά του και να αναπτύξει τις κοινωνικές του δεξιότητες.

Πιανίστας: Θοδωρής Ιωσηφίδης
Ειδική παιδαγωγός: Γεωργία Παπαμιχαήλ
Πιανίστρια: Χριστίνα Παπανδρέου
Πιανίστας: Σπύρος Σουλαδάκης
Ειδική παιδαγωγός: Δήμητρα Τόκα
Σαξοφωνίστας: Δημήτρης Τσάκας
Σαξοφωνίστας: Guido De Flaviis
Υπεύθυνη σχεδιασμού δράσεων: Χριστίνα Παναγιωτάκου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

* Απευθύνεται σε: Παιδιά 5-7 ετών και 8-11 ετών και εφήβους 12-16 ετών με και χωρίς διαταραχή αυτιστικού φάσματος και τους γονείς τους. Το εργαστήριο για την ομάδα 12-16 ετών, απευθύνεται σε εφήβους με αυτισμό που χρειάζονται στήριξη (υψηλής λειτουργικότητας).

* Ημερομηνίες: Τα Σάββατα 15, 22, 29 Φεβρουαρίου και 7, 14, 21 Μαρτίου
Παιδιά 5-7 ετών: 10:00-12:00
Παιδιά 8-11 ετών: 12:00-14:00
Έφηβοι 12-16 ετών: 16:00-18:00

* Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
* Απαιτείται υποβολή αίτησης συμμετοχής στο education@onassis.org

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.