Η μικρή Αθηναία του 430 π.Χ., Μύρτιδα, στον αγώνα κατά του COVID-19 | Ένα animation

Η μικρή Αθηναία του 430 π.Χ., Μύρτιδα, στον αγώνα κατά του COVID-19 | Ένα animation

Η εντεκάχρονη αρχαία Αθηναία Μύρτις συστρατεύεται στον παγκόσμιο αγώνα κατά του κορονοϊού.
Μία συνεργασία του καθ. Μανώλη Ι. Παπαγρηγοράκη με το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών.

Το 430 π.Χ., η εντεκάχρονη  αρχαία Αθηναία Μύρτις ένα θύμα και αυτή, όπως και ο Περικλής του μεγάλου Λοιμού των Αθηνών, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι δυόμιση χιλιάδες χρόνια πριν, θα συμμετείχε στην παγκόσμια προσπάθεια για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.

Γιατί η Μύρτιδα με τη σοφία των δυόμισι χιλιάδων χρόνων νιώθει τον κίνδυνο που βιώνει όλος ο πλανήτης από μία απειλητική αλλά όχι ανίκητη πανδημία. 

Έτσι, η Μύρτις, το πρόσωπο της οποίας αναπλάστηκε από την ομάδα του Μανώλη Παπαγρηγοράκη, πρωταγωνιστεί σε μία ταινία animation κάνοντας έκκληση προς όλους τους συνανθρώπους μας, να ακούν τους ειδικούς, να τηρούν απαρέγκλιτα τους κανόνες υγιεινής και να προσέχουν ιδιαίτερα τα αγαπημένα τους πρόσωπα ώστε να τα έχουν και αύριο δίπλα τους.

Στο βίντεο αυτό είναι μια παραγωγή, η οποία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μανώλη Παπαγρηγοράκη με τα Ηνωμένα Έθνη, και έγινε στα Ελληνικά, και με Ελληνικούς υπότιτλους για τους κωφούς, καθώς και με Αγγλικούς υπότιτλους για να προβληθεί και στο εξωτερικό. Σ’ αυτό η εντεκάχρονη αρχαία Ελληνίδα επικαλείται τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες συμφωνώντας μαζί του ότι όλη η ανθρωπότητα ενωμένη θα νικήσει τον κοινό εχθρό. 

Το κοριτσάκι που έπαιζε στους πρόποδες της Ακρόπολης την εποχή που χτιζόταν ο Παρθενώνας, ξεκίνησε το δεύτερο ταξίδι της στον κόσμο το 2010 από το μουσείο της Ακρόπολης. Συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο  μεταφέροντας το πάντα επίκαιρο μήνυμα κατά των πολέμων, της φτώχειας και της παιδικής θνησιμότητας και των κοινών πανανθρώπινών αξιών, που συνοδεύουν τον άνθρωπο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα
Για τον λόγο αυτό φωνάζει ότι το πολυτιμότερο δώρο, είναι η ζωή και οι  αγαπημένοι μας άνθρωποι.

Όλοι μαζί θα τους προστατέψουμε.
Όλοι μαζί θα νικήσουμε.

Τα link στη σελίδα της Μύρτιδος στο YouTube:
Ελληνικά: https://youtu.be/XbQ8bJcS4vw.
Αγγλικά: https://youtu.be/kBBPE-nba2k.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.