«η λεμονιά» | σκηνοθεσία & ερμηνεία: Αλεξάνδρα Ούστα

«η λεμονιά» | σκηνοθεσία & ερμηνεία:  Αλεξάνδρα Ούστα

«Η μητέρα μου έζησε τη δεκαετία του ’70 στη Σαουδική Αραβία ακολουθώντας τον άνδρα της στη δουλειά του, αλλά αντί για γράμματα στην οικογένεια της έγραφε κασέτες. Κασέτες γεμάτες ψέματα για το πόσο ευτυχισμένη ήταν, για το πόσο όμορφα περνούσε στο γάμο της. Σήμερα, 14 χρόνια μετά το θάνατο της ξανακούω αυτές τις κασέτες προσπαθώντας να ανακαλύψω αν υπάρχει κάποιο θαμμένο μήνυμα στο χρόνο για όσα συνέβησαν εκεί».

Η «λεμονιά» είναι ένα έργο του Γιάννη Κεντρωτά, εμπνευσμένο από τις κασέτες που έγραφε η μητέρα της ηθοποιού Αλεξάνδρας Ούστα, στο οποίο ο μύθος συναντάει την πραγματικότητα.

Στις κασέτες αυτές ακούμε μια νέα γυναίκα να προσπαθεί να πείσει την οικογένεια - και τον εαυτό της - ότι όλα πάνε καλά, ενώ η ίδια υποφέρει. Εγκλωβισμένη σε μια μοναξιά που θεωρείται φυσική από την κοινωνία και ενισχύεται από το μέρος και την εποχή, η “λεμονιά” αρχίζει να μαραζώνει αφού δεν την ποτίζει πια κανείς.

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Γιάννης Κεντρωτάς
Σκηνοθεσία - Ερμηνεία: Αλεξάνδρα Ούστα
Βοηθός Σκηνοθέτιδας: Μένη Κωνσταντινίδου
Sound Design: Λευτέρης Δασκαλαντωνάκης
Φωτογραφίες : Μιχάλης Παπαζήσης
Σχεδιασμός Αφίσας: Γιάννης Κεντρωτάς
Επικοινωνία / Προώθηση παράστασης: Νταίζη Λεμπέση
Παραγωγή: Αλεξάνδρα Ούστα, Γιάννης Σαρακατσάνης
Trailer Παράστασης: Γιάννης Σαρακατσάνης

Ευχαριστίες: Κίμων Φιορέτος για την υποκριτική διδασκαλία και τη γενικότερη βοήθεια στην πραγματοποίηση της παράστασης

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 80' (χωρίς διάλειμμα)

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.