«Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη» του Ανδρέα Φλουράκη

«Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη» του Ανδρέα Φλουράκη

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν παρουσιάζει από 22 Οκτωβρίου το νέο ελληνικό έργο για παιδιά: Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη του Ανδρέα Φλουράκη.

Ο βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας Ανδρέας Φλουράκης, μετά τη μεγάλη επιτυχία του στην Παιδική Σκηνή της Φρυνίχου Ο Ρομπέν των Δασών (2017), επιστρέφει με ένα έργο που έγραψε ειδικά για το Θέατρο Τέχνης και είναι ελεύθερα εμπνευσμένο από τη Βασίλισσα του Χιονιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Πρόκειται για μια συναρπαστική παραμυθένια περιπέτεια που με σύγχρονη γλώσσα και αναφορές, γρήγορους ρυθμούς, χιούμορ και φαντασία, επιθυμεί να μιλήσει στις καρδιές των παιδιών τόσο για τις διαχρονικές αξίες της αγάπης και της φιλίας, όσο και για φλέγοντα αλλά και κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν σήμερα.

Η παράσταση ανεβαίνει με μια ομάδα που προέρχεται σχεδόν εξ΄ολοκλήρου από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Ο Τάσος Πυργιέρης, απόφοιτος επίσης της Σχολής, σκηνοθετεί πρώτη φορά στην Παιδική Σκηνή μια ταλαντούχα εννεαμελή ομάδα ηθοποιών που με φαντασία ερμηνεύουν ρόλους ανθρώπων και ζώων, χορεύουν, παίζουν και τραγουδούν ζωντανά σε πρωτότυπη μουσική του Παναγιώτη Μανουηλίδη (Panù).

Στην παράσταση που μιλά με έξυπνο τρόπο στα παιδιά για τη δύναμη της αγάπης που αξίζει να έχουμε τόσο ο ένας για τον άλλον όσο και όλοι και όλες μαζί για τον πλανήτη που μας φιλοξενεί, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι φτιαγμένα κατά το 85% από ανακυκλώσιμα υλικά.

Κείμενο: Ανδρέας Φλουράκης, Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης, Σκηνικά-Κοστούμια: Ελίνα Δράκου, Μουσική σύνθεση: Panù, Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Φλουράκης, Φωτιστική επιμέλεια: Στέλλα Κάλτσου 

Παίζουν οι: Ρένα Κυπριώτη, Λευτέρης Βασιλάκης, Μαριλένα Μόσχου, Χρήστος Σταθούσης, Αναστασία Βλυσίδου, Ελένη Γεώργα, Καρολίνα Σακελλαρίου, Ανδρέας Καρτσάτος, Μάριος Αλεξανδρής.

Τηλεφωνικές κρατήσεις 210 3222464: Καθημερινά 17:00-22:00 μμ και Κυριακές: 10:00-12:00

Υπεύθυνη κρατήσεων για σχολεία: Εύα Στυλάντερ[email protected]

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.