Η Γιορτή της Μουσικής στο Μέγαρο!

Η Γιορτή της Μουσικής στο Μέγαρο!

Έχουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια από τη θεσμοθέτηση της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, που διαδόθηκε σε όλες τις ηπείρους και σήμερα ενώνει εκατομμύρια ανθρώπους μέσα από χιλιάδες εκδηλώσεις σε εκατοντάδες πόλεις του κόσμου.

Το Μέγαρο συμμετέχει στους φετινούς εορτασμούς με συναυλίες που καλύπτουν ένα ευρύ μουσικό φάσμα, από την «κλασική» μέχρι την ethnic.

H βραδιά ανοίγει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον νεαρό αρχιμουσικό Κωνσταντίνο Δημηνάκη, η οποία επέλεξε για αυτή την εορταστική συναυλία της στον Κήπο έργα του διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου σε… χορευτικό ύφος. Θα ακουστούν οι Πέντε ελληνικοί χοροί του Νίκου Σκαλκώτα, Ο μακάβριος χορός του Καμίγ Σαιν-Σανς, οι Σλαβικοί χοροί του Αντονίν Ντβόρζακ και οι Ουγγρικοί του Γιοχάννες Μπραμς.
Η Γιορτή συνεχίζεται με το πιανιστικό ντουέτο Χρήστος Μαράντος–Harald Ossberger που θα παρουσιάσει συνθέσεις για τέσσερα χέρια. Οι δύο πιανίστες, οι οποίοι εκπροσωπούν δύο διαφορετικές πολιτιστικές παραδόσεις της Ευρώπης, έχουν εδραιώσει τη φήμη τους τόσο στην Αυστρία όσο και σε άλλες χώρες, όχι μόνο μέσω των εμφανίσεών τους ως σολίστ και ως μέλη σχημάτων μουσικής δωματίου αλλά και μέσω των καινοτόμων masterclasses τους.
Αμέσως μετά, στη σκηνή του Κήπου ανεβαίνει η Χορωδία Polyphonica. Σαράντα παιδιά ηλικίας 8–18 ετών και μια ορχήστρα με γιουκαλίλια, κρουστά, κλαρινέτο, ακορντεόν, ηλεκτρικό μπάσο και κλασική κιθάρα ετοίμασαν ένα πρόγραμμα με ελληνικές και ξένες μελωδίες υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους: της Μαρίζας Βαμβουκλή (που θα παίξει και ακορντεόν), της Έλσας Κούντιγκ και της Μυρτώς Τίκωφ. Συμμετέχουν: Έλλη Κωστελέτου (γιουκαλίλι) και Πέτρος Σταμέλος (μπάσο, κιθάρα, υπεύθυνος ορχηστρικού σχήματος).
Η Γιορτή κλείνει με το σχήμα Mottet των Σωτήρη Καστάνη (κιθάρα, programming) και Δημήτρη Κουζή (βιολί). Ο ήχος των εγχόρδων συνδυάζεται με τη φωνή του ακορντεόν του Γιώργου Σχοινά, σε ένα κοσμοπολίτικο ταξίδι από το ρομαντικό Παρίσι ως την «αιώνια πόλη», τη Ρώμη, και από τα ατμοσφαιρικά μπαρ της Νέας Υόρκης ως τα παθιασμένα τάνγκο στις γειτονιές του Μπουένος Άιρες. Special guests, η τραγουδίστρια Ξένια Γαργάλη και ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.