Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια του Ζακ Λακαριέρ |σκην. Φωτεινή Παπαδόδημα

Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια του Ζακ Λακαριέρ |σκην. Φωτεινή Παπαδόδημα

Το Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο των συνεργασιών που πραγματοποιεί με ιδιαίτερη επιτυχία τη φετινή χρονιά, θα συνεργαστεί με το Γαλλικό Ινστιτούτο, παρουσιάζοντας τη δράση «Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια του Ζακ Λακαριέρ», σε σκηνοθεσία Φωτεινής Παπαδόδημα.

Τρεις ηθοποιοί και τρεις μουσικοί εξερευνούν τον μυστικό χάρτη που συνθέτουν οι περιηγήσεις του Ζακ Λακαριέρ στην Ελλάδα, ενός μοναδικού ταξιδιώτη, ποιητή, συγγραφέα, “εραστή’’ της ελληνικής γλώσσας, γης και ιστορίας.
Μοναχικός ταξιδιώτης, στα χνάρια του Ηρόδοτου, του Παυσανία, μεταφραστής των μεγάλων ποιητών, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, διασχίζει την ελληνική γη, συχνά με τα πόδια, ατενίζοντας «τη μιζέρια και την ομορφιά σαν δύο πλαγιές του ίδιου λόφου».

Μια αναδρομή στην ελληνική ιστορία, από το 1947 έως σήμερα, μέσα από τα μάτια ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους φιλέλληνες συγγραφείς. Με τη μορφή μουσικού οδοιπορικού, θα δημιουργηθεί μια παράσταση που θα κινηθεί πάνω σε δύο άξονες: την Οδύσσεια του Ομήρου και τη σύγχρονη «Οδύσσεια» του Λακαρριέρ, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, βίωνε τη σχέση του με την Ελλάδα και τα ταξίδια του σε αυτή «σαν επιστροφή στις δικές του αληθινές ρίζες. Στην ίδια την πηγή του ανθρωπισμού».
 

Δραματουργία-Επιλογή & συγγραφή κειμένων-Σκηνοθεσία: Φωτεινή Παπαδόδημα
Σύμβουλος σκηνογραφίας: Όλγα Μπρούμα
Κίνηση: Πολίν Ουγκέ
Μουσική: Φωτεινή Παπαδόδημα
Παίζουν: Γιώργος Κέντρος, Αμαλία Τσεκούρα, Ελεάννα Καυκαλά, Φωτεινή Παπαδόδημα
Μουσικοί: Γιώργος Παλαμιώτης, Φωτεινή Παπαδόδημα, Λεωνίδας Σαραντόπουλος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.