Η Εικαστικός-Visual Artist, Γεωργία Λαλέ, προσκεκλημένη στον ΑΚΤΟ!

Η Εικαστικός-Visual Artist, Γεωργία Λαλέ, προσκεκλημένη στον ΑΚΤΟ!

Την Πέμπτη 25/04 ο ΑΚΤΟ διοργανώνει, ένα ανοιχτό στο κοινό, Online Event με προσκεκλημένη ομιλήτρια την εικαστικό Γεωργία Λαλέ.

Η εικαστικός-visual artist Γεωργία Λαλέ έρχεται στον ΑΚΤΟ, για να μοιραστεί μαζί μας σκέψεις, λέξεις, γεγονότα κια βιωματικές εμπειρίες, ξεναγώντας μας σε επιλεγμένους σταθμούς της καλλιτεχνικής & επαγγελματικής της διαδρομής. Μία, εκ βαθέων, συζήτηση σχετικά με το πώς η ίδια, σταθερά, μέσω της τέχνης της ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη για φλέγοντα κοινωνικά θέματα όπως: μηνύματα υπέρ της εξάλειψης της φτώχειας και του στίγματος του καρκίνου ή του προσφυγικού στην Ευρώπη. Με το πρόσφατο έργο της Ενοχή της Γειτονιάς, την περίφημη Ροζ Σημαία, συνομιλεί με το κοινό για τις γυναίκες ηρωίδες (;) τα θύματα της γυναικοκτονίας και της ενδοοικογενειακής βίας, παγκοσμίως.

Τη συζήτηση συντονίζει η Ρούλα Πάτρα (Φωτογράφος, Εικαστικός, Ερευνήτρια και Καθηγήτρια στον ΑΚΤΟ).

Λίγα λόγια για την Γεωργία Λαλέ

Η Γεωργία Λαλέ είναι Αμερικάνα εικαστικός, γεννημένη στην Ελλάδα. Μεγάλωσε στο Χαϊδάρι Αττικής και ζει στην Νέα Υόρκη από το 2014. Αποφοίτησε, το 2013, από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με υποτροφία του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο School of Visual Arts της Νέας Υόρκης. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε φεστιβάλ τέχνης, όπως το Art in Odd Places, NYC (2022), το International Performance Art Week της Βενετίας (2020) και το Nuit Blanche Festival στις Βρυξέλλες (2016). Το έργο της Λαλέ έχει εκτεθεί στις γκαλερί A.I.R. Gallery Biennial (2023), Border Project Space (ατομική έκθεση 2022), Collar Works (2021), Smack Mellon (2018), A. Antonopoulou Art (2021) και στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, μεταξύ άλλων. Έχει μιλήσει σε ακαδημαϊκά συνέδρια που διοργανώθηκαν από το Dedalus Foundation, το MoMA Archives και το Yale School of Management. Φωτογραφικό υλικό από την performance #OrangeVest ήταν μέρος του Ελληνικού Περιπτέρου της 15ης Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας (2016). Η ατομική της έκθεση "Ενοχή της Γειτονιάς" στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη (2023), κατέβηκε μετά από τη λογοκρισία του έργου "Σημαία" από τον Υπουργό Εξωτερικών. Το εργαστήριό της στο Governos island της Νέας Υόρκης είναι μια χορηγία του οργανισμού Lower Manhattan Cultural Center στα πλαίσια υποστήριξης καλλιτεχνών.

Λίγα λόγια για την Ρούλα Πάτρα

Η Ρούλα Πάτρα είναι Ελληνίδα εικαστικός και φωτογράφος. Είναι κάτοχος BA (Hons) in Photography (AKTO/ Middlesex University) και των δύο μεταπτυχιακών: Master of Fine Art in Photography (Belfast School of Art - Βόρεια Ιρλανδία) και Master of Arts in Photography & Visual Language (AKTO/ Middlesex University). Είναι ειδικευμένη στην εγκληματολογική φωτογραφία, έχοντας μακροχρόνια εμπειρία στο χώρο της Εφαρμοσμένης Εγκληματολογίας με εκπαίδευση στο εσωτερικό και εξωτερικό. Τα έργα που παράγει προκύπτουν από τον πειραματισμό και την εμπειρία του να είσαι γυναίκα μέσα σε κοινωνικά πλαίσια, αυστηρά καθορισμένα από κοινωνικοπολιτισμικές συμβάσεις. Οι πρακτικές που εφαρμόζει, στηρίζονται στην επιτέλεση, στη μετά-φωτογραφία και σε μέσα που βασίζονται σε φακούς, με το γυναικείο σώμα να γίνεται κύριο μέσο έκφρασης.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.