Η δύναμη του σκότους |ομάδα Νάμα

Η δύναμη του σκότους |ομάδα Νάμα

Πολυμορφικό μαύρο φελιζόλ, οριοθετεί και μεταμορφώνει τη δυναμική του χώρου. Ποικιλία χρωμάτων συνθέτουν πορτρέτα ανήθικων χαρακτήρων, που αδιαφορούν για τη δυστυχία που μπορεί να προκαλούν στους άλλους. Όμορφη ζωντανή μουσική, από ακορντεόν και μπαλαλάικα, σε συνδυασμό με ζωηρές και απλές φωνητικές συνθέσεις λαξεύουν τη συναισθηματική κατάσταση των ηρώων.

Συνέντευξη Οικονόμου, Τρικαλιώτη, Παπαγεωργίου στο deBόp

Η παράσταση σκοτεινή και δύσκολη, ελαφραίνει με χιούμορ που δεν παραβιάζει την ουσία των νοημάτων. Κεντρικές σκηνές η ηθική αποχαλίνωση του πρωταγωνιστή, η σκηνή της βρεφοκτονίας - όπου σταματάει κάθε αστείο, η επική εξομολόγηση του Νικήτα.

Η κοινωνική εξομολόγηση είναι και το διακριτικό χαρακτηριστικό του έργου, στέλνοντας το μήνυμα πως, η εκ βαθέων ομολογία του δράστη, που απευθύνεται προς τα ίδια τα πρόσωπα που αδίκησε – σε αντιδιαστολή με την εξομολόγηση προς τον παπά ή τον ψυχαναλυτή - και μάρτυρες την ίδια την κοινότητα όπου συντελέστηκαν τα αδικήματα, είναι η θεραπεία για την κατεστραμμένη συνείδηση.

Περαιτέρω, στηλιτεύεται η επιείκεια προς τον εαυτό, θυμίζοντας πως η δυσκολία των εξωτερικών συνθηκών δεν άρει την προσωπική ευθύνη για τις επιλογές μας όταν αυτές συνδέονται με ανήθικα συμφέροντα.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 

Τρίτη 26.12.2017: 18:00
Δευτέρα 01.01.2018: 18:99

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία/Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ελένη Σκότη, Γιώργος Χατζηνικολάου
Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Χατζηνικολάου
Πρωτότυπη Μουσική: Βαλέρια Δημητριάδου, Γιώργος Παπαγεωργίου
Επιμέλεια Φωτισμών: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Video/Trailer: Σταύρος Συμεωνίδης
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Τριανταφυλλιά Δούνια
Δημόσιες Σχέσεις/Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Αναματερού

Διανομή

Ματριόνα: Αγορίτσα Οικονόμου
Νικήτας: Γιώργος Παπαγεωργίου
Ανίσια: Πέγκυ Τρικαλιώτη
Μίτριτς: Γιώργος Ζιόβας
Ακίμ: Θανάσης Χαλκιάς
Μαύρα: Αθηνά Αλεξοπούλου
Πιοτρ: Μιχαήλ Γιαννικάκης
Ακουλίνα: Αθανασία Κουρκάκη
Ανιούτκα: Μαρία Προϊστάκη
Μαρίνα: Βαλέρια Δημητριάδου

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.