Η Δύναμη των Μουσείων | Το Μουσείο Κοτσανά συμμετέχει στη Διεθνή Μέρα Μουσείων

Η Δύναμη των Μουσείων | Το Μουσείο Κοτσανά συμμετέχει στη Διεθνή Μέρα Μουσείων

Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων και μας καλεί να απολαύσουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα με δράσεις για παιδιά και ενήλικες με δωρεάν είσοδο.

 «Ραντεβού κάτω από το ρολόι»
Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 και ώρα 15:30

Θεματική περιήγηση για παιδιά, εφήβους και ενήλικες  (διάρκεια 60')
Η μέτρηση του χρόνου έχει απασχολήσει τον άνθρωπο σε κάθε γωνία της Γης. Ο ζωογόνος ήλιος ήταν αυτός που, έδινε μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα στους ανθρώπους να μετρούν τις ώρες. Τα διάσημα ηλιακά ρολόγια απαιτούσαν χρήση σε εξωτερικό χώρο και λειτουργούσαν μόνο υπό συνθήκες ηλιοφάνειας. Όμως, ένας από τους  σπουδαιότερους μηχανικούς της αρχαιότητας δεν αρκέστηκε σε αυτό και κατασκεύασε ένα ρολόι ικανό να μετρά τις ώρες όλο το 24ώρο. Το «αθάνατο ρολόι» της αρχαιοελληνικής τεχνολογίας, με μέγεθος που να επιτρέπει την οικιακή χρήση, έρχεται να μας «φωτίσει» με την ευφυή του λειτουργία και τις περίτεχνες λεπτομέρειες του. 

«Ρομπότ 2 σε 1»
Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 και ώρα 16:30

Θεματική περιήγηση για παιδιά, εφήβους και ενήλικες  (διάρκεια 60')
Ένα «ιδιοφυές» ρομπότ σε μορφή ανθρώπου σερβίρει κρασί με ευκολία και προσφέρει διασκέδαση στους καλεσμένους του οικοδεσπότη σε ένα δείπνο αλλιώτικο από τα άλλα. Το πρώτο ρομπότ στην ιστορία της τεχνολογίας ακούει στο όνομα μιας αυτόματης υπηρέτριας. Η λειτουργία του δεν βασίζεται ούτε σε μπαταρία ούτε σε ηλεκτρισμό. Σύμμαχός του είναι τα θεμελιώδη στοιχεία της φύσης αλλά και η ικανότητα του εφευρέτη του να τα κάνει «μαγικά».

«Κρουαζιέρα στην τεχνολογία αιχμής της αρχαιότητας!»
Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 και ώρα 17:30

Θεματική περιήγηση για παιδιά, εφήβους και ενήλικες  (διάρκεια 60')
Η τεχνολογία της αρχαιότητας έχει την τιμητική της. Η Συρακουσία ανοίγει πανιά και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι με όλες τις ανέσεις που μπορεί να βάλει ο νους μας. 75 μέτρα μήκος, τρία καταστρώματα, εκτροφείο ψαριών, στάβλοι αλόγων, πολυτελείς κλίνες, ατμόλουτρα, γυμναστήριο, σκεπαστοί κήποι, πολλαπλά αμυντικά συστήματα, ακόμα και ναοί όπως αυτός της Αφροδίτης μάς περιμένουν να τα γνωρίσουμε. Το κολοσσιαίο πλοίο υπόσχεται ένα ασφαλές ταξίδι πολλών ναυτικών μιλίων με εμβληματικούς σταθμούς αφιερωμένους στην τεχνολογία της Αρχαίας Ελλάδας, πολλές εκπλήξεις και μια διαφορετική συνάντηση με τον Αρχιμήδη.

Γενικές πληροφορίες και κρατήσεις
* Είσοδος ελεύθερη - Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
* Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά δράση σύμφωνα με τους κανόνες διαφύλαξης της ατομικής και συλλογικής υγείας: 12 άτομα.
* Ώρα προσέλευσης: 15’ πριν την έναρξη των δράσεων.
* Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, με πρωταρχικό μέλημά του την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών, τηρεί όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που υπαγορεύουν οι αρμόδιοι φορείς.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.