ΑΝΑΒΟΛΗ | Η Debra Rapoport στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλιά Λαλαούνη

ΑΝΑΒΟΛΗ | Η Debra Rapoport στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλιά Λαλαούνη

Η Debra Rapoport, ζει και δρα στην πόλη της Νέας Υόρκης. Το έργο της, αντιπροσωπεύει το πορτραίτο μιας ανεξάρτητης και κομψής γυναίκας. Εντείνοντας, συνεχώς, την εμμονή της για την νεότητα, προκαλεί τις συμβατικές απόψεις της κοινωνίας, θίγοντας τα «αισθητικά» και «ηλικιακά» κοινωνικά ταμπού.

Στα χέρια της, τα αντικείμενα μεταμορφώνονται σε καλλιτεχνήματα του υλικού πολιτισμού του 21ου αιώνα. Διανθίζει το σώμα με χρωματιστά ρούχα, ιδιαίτερα καπέλα και κοσμήματα εκφράζοντας έτσι το δικό της προσωπικό στυλ. Οι δημιουργίες της δεν είναι κατασκευασμένες με παραδοσιακές τεχνικές. Δίνει στα υλικά που χρησιμοποιεί μια δεύτερη ευκαιρία, επαναπροσδιορίζοντάς τα και τα μετατρέπει σε «φορέσιμα» στυλιστικά αντικείμενα που «ανεβάζουν» την διάθεση. Σε αντίθεση με άλλους καλλιτέχνες, η Debra φοράει τα έργα της, συνδυάζοντάς τα στις καθημερινές εμφανίσεις της μέσα «στους δρόμους της Νέας Υόρκης», στις εξόδους με φίλους, σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ή εκθέσεις. Έργα της φιλοξενούνται σε σημαντικά μουσεία όπως τα Metropolitan Museum of Art, L.A. County Museum, Museum of Fine Arts in Houston και Philadelphia Museum of Art.

Η Debra Rapoport θα ταξιδέψει στην Αθήνα με σκοπό να εκθέσει τα έργα της και να μας διδάξει την δημιουργία με την χρήση προσιτών υλικών, σε ένα workshop που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15/2 11:00-14:00 (απαιτείται κράτηση).

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.