Η Μπλε Ώρα, της Όλγας Αλεξοπούλου

Η Μπλε Ώρα, της Όλγας Αλεξοπούλου

Το Μουσείο Ηρακλειδών με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει την ατομική έκθεση «Η Μπλε Ώρα» της διακεκριμένης εικαστικού Όλγας Αλεξοπούλου, σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, Ιστορικού της Τέχνης και Ανεξάρτητης Επιμελήτριας

Η έκθεση «Η Μπλε Ώρα» αποκαλύπτει την εξέλιξη της καλλιτέχνιδος μέσα από το χρώμα μπλε, μια πορεία που περιλαμβάνει την διασταύρωση της τέχνης με την προηγμένη τεχνολογία.

Η Όλγα Αλεξοπούλου μελετά εδώ και πολλά χρόνια την ιστορία του μπλε χρώματος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, ενώ ταξιδεύει ανά τον κόσμο προκειμένου να εξερευνήσει διαφορετικές μπλε χρωστικές, όπως για παράδειγμα, το κοβάλτιο που χρησιμοποιείται με τον παραδοσιακό τρόπο στην Blue & White πορσελάνη στην πόλη όπου η πορσελάνη εφευρέθηκε, το Jingdezhen της Κίνας. Συνεχίζοντας το ταξίδι εξερεύνησης του μπλε, η Όλγα Αλεξοπούλου συνεργάστηκε με το Εθνικό Εργαστήριο Lawrence Berkeley όπου ανακαλύφθηκε το πλουτώνιο, η σκοτεινή ενέργεια και η επιτάχυνση του σύμπαντος, δημιουργώντας μια νέα μπλε χρωστική.

Η έρευνα ξεκίνησε ως ιδέα της Όλγας Αλεξοπούλου και εκτελέστηκε υπό την αιγίδα του καθηγητή Πολ Αλιβιζάτου – ο οποίος είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη αυθεντία στους νανοκρυστάλλους – από επιστήμονες νανοτεχνολογίας του Εθνικού Εργαστηρίου Lawrence Berkeley και με την εξαιρετικά σημαντική συμβολή της ειδικής στις χρωστικές ουσίες Μαρίας Χατζηδάκη, καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Εγκαίνια: Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στις 20:00

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.